Det mener Anni Ulla, Klara Skåre Kverndokk, Frida Breivik Fiskerstrand og Emma Krohn-Dale, alle elever ved Kolvikbakken ungdomsskole i Ålesund.

Onsdag reiser de til Burma for å møte elever og lærere ved de Ålesundsstøttede barneskolene ute i Karen-provinsen, pluss universitetsstudenter, representanter for helseorganisasjoner og sentrale politikere.

Alt i alt blir de 13 som legger ut på den 10 dager lange turen, med ålesundsbosatte Wai Wai Aung og Myanmar Education and Social Welfare Foundation i spissen. Stiftelsen er i gang med den fjerde skolen for fattige og foreldreløse barn i Karen-provinsen, to av dem støttet av Kolvikbakken Skolene ligger 11 timers kjøring fra hovedstaden.

– De kaller dem Kolvikbakken-skolene. De to siste årene har de fått 160.000 kroner i støtte herfra. Men denne turen går ikke igjennom skolen, det er en privat tur, forteller Emma.

Ingen ferietur

Hver av dem betaler rundt 15.000 kroner for turen selv, og i tillegg har de fått noen tusen i sponsorstøtte. Flere av dem vil bruke pengene fra konfirmasjonen.

– Jeg bruker de jeg får i gave, pluss at moren min og besteforeldrene mine sponser meg, forteller Anni, som har lyst til å jobbe med folk som har det vanskelig og mener turen blir en verdifull erfaring.

– Dette blir kjempespennende. Programmet blir tett, vi får reist og sett mye. Vi ser det jo på TV hele tida, fattigdommen og alle som har det verre enn oss. Nå får vi se det med egne øyne, møte de barna vi hjelper gjennom skoleprosjektet, sier Frida.

– Vi får faktisk oppleve forskjellene, ikke som turister, men sammen med noen som er oppvokst i landet og kjenner menneskene vi skal møte. Det er ikke hver dag vi får en sånn sjanse, sier Klara.

– Vi har lest oss opp litt, og det blir utrolig spennende å se et land som har vært stengt i så mange år. Blant annet skal vi besøke universitetet som tidligere var stengt, et aidssykehus, et kloster og en autismeskole, forteller Emma.

Wai Wai Aung gleder seg stort.

– Dette blir ikke noen ferie, det har jeg sagt klart fra om. Programmet blir tett. Blant annet skal vi møte statsministeren og utdanningsministeren, forteller Wai Wai.

Wai Wai Aung på skoleprosjekt i Karen-provinsen i hjemlandet Burma. Til sammen støtter stiftelsen hun er engasjert i 15 skoler og 1.000 barn med skolemateriell og uniformer. Foto: Pressefoto