De to har ikke vært benyttet i de siste tre-fire trenings- kampene til Hødd, begge har et sterkt ønske om klubbskifte. Men begge har kontrakt med Hødd ut sesongen, og pengene sitter ikke løst i Fotball-Norge. Derfor har tilbudene manglet, og Hødd har ikke vært villig til å gi fra seg to av sine beste spillere uten en kompensasjon. Noe som er høyst forståelig.

Denne saken har vært fastlåst i mange uker, og går ut over begge parter. Hødd vet ikke om de kan regne med Shroot og Sjølstad den kommende sesongen og må planlegge for flere alternativer, mens spillerne ikke får viktig kamptrening i oppkjøringsfasen til sesongen.

– Vet ikke hva som skjer

Sportssjef André Nevstad sier at han rett og slett ikke vet hva som skjer i saken med de to.

Og på spørsmål om de blir med til Luton torsdag svarer han:

– Jeg vet faktisk ikke. Det er lenge til torsdag!

Men Nevstad bekrefter at Kongsvinger har vært interessert i hedmarkingen Sjølstad i lengre tid. Og Sjølstad kan tenke seg å spille for klubben fra de dype skoger. Men så lenge han er kontraktsbundet, har ikke KIL gått videre med interessen. Klubben har ikke råd til å kjøpe ham fri fra Hødd for mange penger.

Interesse

Etter det Sunnmørsposten erfarer har det også vært interesse for Robin Shroot den siste tiden. Hødds toppscorer er nå linket til en klubb i 1. divisjon, og Hødd skal ha gitt denne klubben tillatelse til å snakke med Shroot. Spørsmålet er kanskje om Shroot gambler på å vente på at en eliteserieklubb kommer på banen i siste liten.

Men selv benekter Shroot at han er i dialog med en 1. divisjonsklubb.

– Det er mer enn jeg vet. Hvilken klubb skal dette være?, skriver han i en mail til oss.

Timeglasset renner ut

Overgangsvinduet stenger ved midnatt fredag kveld, så timeglasset er i ferd med å renne ut for både Shroot og Sjølstad. Hødd skal være løsningsorientert i «Shroot-saken», men etter det Sunnmørsposten erfarer er det nå mest Shroot det står på om han skal takke ja til spill i 1. divisjon i år eller ikke. Selv om han selv benekter dette.

Hødd er uansett ute etter nye spillere, og unggutten Badr Rahhaoui ble signert i helga. Han scoret også i treningskampen mot Førde lørdag, som endte 2–2.

Kastrati glapp

– Av andre som har prøvespilt for oss har Fitim Kastrati gitt beskjed om at han blir værende i Oslo, sier Nevstad. Kastrati skal ha skrevet under for bydelsklubben Grorud i Oslo.

– Ellers har vi kontakt med en rekke spillere som kan være aktuelle for oss, sier Nevstad. Trolig enda flere enn de som har vist seg fram i kamp for klubben.

Nevstad har ikke helt bestemt seg for om han skal bli med Hødd til England.

– Kanskje, kanskje ikke. Det spørs hva som skjer her. Kanskje jeg må bli hjemme for å ordne visse ting, vi får se hva dagen og morgendagen bringer. Vi blir uansett en bra tropp som drar bortover, og vi får ypperlige treningsforhold i Luton. Så dette ser vi fram til, sier en hardt presset Nevstad.

For det kan ikke være enkelt for klubben å ikke vite hva som skjer med de to profilerte spillerne. Skal de erstattes, eller blir de i hvert fall til sommeren?

Og klokka tikker ubønnhørlig mot stenging av overgangsvinduet. Hødd, Shroot og Sjølstad er i 12. time allerede.

I uvisse: Robin Shroot får ikke spille kamper for Hødd, og er fast bestemt på å forlate klubben. Men da må det dukke opp en villig klubb nokså øyeblikkelig. Foto: Svein Olav Humberset