Det opplyste politiet på en pressekonferanse på Steinkjer i Nord-Trøndelag torsdag kveld. 24-åringen skal etter planen avhøres i løpet av torsdag kveld, og han framstilles sannsynligvis for varetektsfengsling fredag.

Politiet i Trøndelag fikk torsdag klokka 14.14 melding om at en mann var alvorlig skadd etter en voldshendelse i et boligfelt i nærheten av Steinkjer sentrum.

Politistasjonssjef Snorre Haugdahl sa på pressekonferansen at politiet ankom stedet seks minutter etter at de ble varslet om hendelsen. Mannen i 60-årene fikk nødhjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde, og han døde av skadene han var påført.

Selve voldshandlingen skjedde ute på gata i et boligfelt sør for Steinkjer sentrum, og 24-åringen ble pågrepet på stedet. Pårørende er varslet, og kommunens kriseteam er iverksatt.

Politiadvokat Kåre Svepstad opplyste på pressekonferansen at en første rundspørring i området er gjennomført. Hendelsen etterforskes både taktisk og teknisk. Verken avdøde eller siktede har tidligere historikk med politiet.

Den siktede har fått oppnevnt Rolf Christensen som forsvarer. Han sier til VG torsdag kveld at han ennå ikke har snakket med sin klient og derfor ikke kan uttale seg om saken.