Sylvi Listhaug (39) og ektemannen Espen Espeset (42) møter VG i Oslo, mindre enn en uke etter at de fikk sitt tredje barn. Der forteller de om fødselen som de opplevde som dramatisk.

Hjerterytmen falt

Fredag 7. april, hadde Listhaug gått fem dager over termin. Om morgenen bestemmer fødselselegene ved Ullevål sykehus at fødselen måtte igangsettes. Først etter klokken 23.00 begynte fødselen, og da oppstod det komplikasjoner.

– Plutselig falt hjerterytmen på babyen. Legene der forsøkte å ordne opp i det ved å snu og vende på meg og babyen, men klarte ikke å gjøre noe som løste det. Dermed ble det bestemt at jeg måtte ta haste-keisersnitt, sier hun til VG.

Frp-statsråden ble raskt fraktet til operasjonstua, hvor hun ble lagt rett i narkose.

VG skriver at bekymringene svirret i hodet på den vordende moren, på vei til operasjonssalen.

"Hvor er babyen min?"

– Hvis det går for lenge uten oksygen så kunne han jo også tatt skade av det. Det var jo ikke det jeg hadde forventet, ettersom begge de forrige fødslene gikk så fint. Det opplevdes dramatisk for meg, sier Listhaug til VG.

Da Listhaug våknet fra narkosen etter et par timer, var det første hun sa "Hvor er babyen min?".

– Det var en ganske spesiell opplevelse. Jeg fikk raskt vite at alt var bra og at babyen var med Espen, forteller Listhaug til avisa.

Fra før har hun og Espeset barna Signe (8) og Lars (6). Det nyeste tilskuddet i familien har fått navnet Steffen, og Espeset tar hovedansvaret for alle de tre barna når Listhaug skal drive valgkamp til høsten.

Flytter midlertidig til Sunnmøre

Først står tre måneders permisjon for tur, før paret flytter til Ørskog for en stund, der Listhaug skal drive valgkamp fra familiegården.