Fredag ettermiddag var formannskapet i Ålesund samlet for å bli informert om forholdene i Bingsa etter at kommunerevisjonen har avdekket flere kritikkverdige forhold.

Her kan du se opptak av hele møtet.

Mange spørsmål

– Vi fikk svar på noen spørsmål, men sitter fortsatt igjen med mange andre, sa Høyres gruppeleder Øysten Tvedt.

Formannskapet fikk i hvert fall bekreftet at drifta på Bingsa ikke har vært under kontroll, og at verken politikere eller administrasjon har hatt oversikt. Men kommunale ledere sto fram på rekke og rad og forsikret at det nå er tatt grep, og at Bingsa skal bli ei god inntektskilde for kommunen.

– Det har vi hørt før, repliserte Frps Geir Stenseth.

– Forskjellen denne gangen er at det nå er innført et helt annet regime, svarte rådmann Astrid Eidsvik.

Månedlige møter

Millionavvik

Også personalsjef Roar Reiten og innkjøpssjef Jonny Rune Indrevåg orienterte formannskapet om sine felt der det på Bingsa er avdekket både ulovlig overtid og innkjøp.

Tar det på alvor

For lite informasjon

Kirsti Dale (uavh.) benyttet anledningen til å kritisere kommuneledelsen for å informere formannskapet for dårlig om enkelte saker.

– Ordføreren sier at det er kommunerevisjonen og ikke pressen som har avdekket denne saken, sa Dale. Men faktum er at jeg i hvert fall fram til i dag fått all min informasjon gjennom Sunnmørsposten.

Saken kommer opp på nytt i det ordinære formannskapsmøtet den 2. mai.

Økonomisjef Ole Kristian Arntsen kaller inn ledelsen på Bingsa til oppfølgingsmøter en gang i måneden. Foto: Marius Simensen
Innkjøpssjef Jonny Rune Indrevåg orienterte formannskapet om bruddene på reglene om offentlige innkjøp. Foto: Marius Simensen