– Kunnskap er framtida for vår region. Dette må vi bare være med på, sier en entusiastisk Bjørn Sandnes (H).

Det er selskapet ÅKP Blue Innovation Arena et enstemmig fylkesting gikk inn for å investere to millioner kroner i. Det medfører at fylket blir sittende med en eierandel på 15 prosent i det nye selskapet.

Må være med

ÅKP (Ålesund Kunnskapspark) har som ambisjon at dette nye selskapet skal stå for det de omtaler som en «innovasjonsarena for akselerert innovasjon i næringslivet i Møre og Romsdal.»

Også fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde er entusiastisk talsperson for at fylket her må gå inn med penger.

– Dette vil styrke samarbeidet mellom NTNU og næringslivet. Derfor er jeg veldig positiv til at fylkeskommunen går inn i dette nye selskapet, sier Gjerde.

VR-briller

KrFs Steinar Reiten ser for seg en verden der en maskinist på en båt går rundt med VR-briller i maskinrommet og en ingeniør på land løser problemene båten måtte ha med motoren.

– Jeg vet ikke hvor mange i denne forsamlinger som har prøvd VR-briller, sa Reiten henvendt til de drøye 40 fylkespolitikerne i fylkestinget.

Ingen rakte opp hånda.

– Det er et fantastisk redskap. Så jeg er veldig tilhenger av at vi investerer i dette selskapet, sier Reiten.

Visuelle teater

Selskapet skal bygge opp tre såkalte visualiseringsteater. Disse «teaterene» inneholder avansert programvare for simulering og visualisering.

Grunntanken bak det nye selskapet er å øke innovasjonen gjennom å tilby verktøy i ulike deler av innovasjonsløpet, primært basert på Virtual Reality (VR).