– Vi hadde et oppstartsmøte om ei reguleringsendring, og mer er det ikke å si om den saken nå, slår Gunnar Haagensen fast på spørsmål om et badeland på Utstillingsplassen er et svømmetak nærmere realisering.

Haagensen sier også at ei eventuell reguleringssak vil ta minst ett år, og så blir det tatt stilling til om det skal søkes om byggetillatelse.

– Dere får beskjed hvis vi sender en byggesøknad, sier Haagensen.

Jobber intenst

– Vi oppfatter det som at utbygger jobber ganske intenst med dette prosjektet, og fra kommunens side kan jeg ikke se at det ligger store hindringer i vegen, sier plan- og bygningssjef Ole Andreas Søvik til Sunnmørsposten.

Søvik vil selvsagt ikke forskottere den kommunale behandlinga av reguleringsplanen, men slik han ser det er utbygger på god veg til å få til et realistisk prosjekt.

Forenklinger

– På møtet med utbygger ble det klart at det er gjort noen forandringer på reguleringsplanen fra 2005, men at selve badelandprosjektet er det samme som tidligere. Vi oppfattet det i hvert fall ikke som et nytt konsept, sier Ole Søvik.

En avklaring om eiendomsforholdet på tomta er ifølge plan- og bygningssjefen også nødvendig. I 2007 vedtok bystyret å selge badelandtomta til Brødr. Jangaard for ei krone.

– Men så vidt jeg forstår er ikke den kontrakten skrevet under ennå, sier plan- og bygningssjefen.

– Vil kommunen fortsatt selge tomta for ei krone?

– Det er en politisk avgjørelse.

Trekkes vestover

I referatet fra møtet står det at forslagene til  endringene i reguleringsplanen blant annet annet består i å utvide badelandanlegget vestover slik at det omfatter det meste av områdene mellom Nørvøy skole og Gjerdegata. Skolegården og gymsalen i bakkant fjernes og erstattes med badeanlegget med park og leikeareal på taket.

Boligene trekkes lenger ut fra fjellfoten, og utvides også vestover slik at de ligger som en tredelt rekke bak hele anlegget. Boligene får parkering med innkjøring fra Gjerdegata, mens Brødr. Jangaard er selvforsynt med parkeringsplasser til badelandgjestene i Aksla Parkering.

Positivt

På møtet før påske deltok folk fra veg, anlegg og park, vann, avfall og renovasjon, plan og bygning, barnerepresentanten og kommunelegen. Fra utbyggeren stilte Gunnar Haagensen, representanter fra Invit arkitekter og Veidekke. Referatet tyder også på at det er stor velvilje for badeland som vil være bra både for utviklinga av bysentrum og som en viktig møteplass for barn og unge i hele kommunen og resten av distriktet. Ordet «gla’sak» er også med i referatet.

Støy

Klok av skade etter byggingen av Aksla parkering, er kommuneoverlegen svært opptatt av støyproblematikken. Selv om bygging av et badeland ikke betyr like mye sprengning og massetransport som parkeringsanlegget, vil det likevel bli en lang byggeperiode nært bolighus. Kommuneoverlegen sier derfor at det må settes klare rammer for kvelds- og helgearbeid, støy og støv. Utbygger må også sørge for god dialog med naboene både før og under byggeperioden. Både tiltakshaver og entreprenør forsikrer at de har lært mye av dette fra byggingen av parkeringsanlegget.

Surfbrett?

Haagensen ønsker som sagt ikke å komme med detaljer om badeanlegget nå, og det det står det heller ikke noe mer om i referatet enn at det blir et stupeanlegg med ekstra takhøyde. Sunnmørsposten har likevel grunn til å tro at ålesunderne kan få muligheten både til til å svømme i et femtimetersbasseng og surfe på ei kunstig bølge.

Denne illustrasjonen er med i referatet fra møtet mellom kommunen og utbygger, og viser at boligene i bakkant er trukket ut fra fjellfoten mot Aksla.