– Krilltråleren ble solgt for over 30 millioner dollar, opplyser skipsmegler Ture Korsager i Atlantic Shipping til nett.no. (krever abonnement). Med dagens kurs tilsvarer det omtrent 258 millioner norske kroner. Det var Røkke-eide Aker Biomarine som vant kampen om krillbåten.

Salget er av gjeldsforandlingene etter at Emerald Fisheries, hvor Stig Remøy har vært største eier, ble slått konkurs. Pantekravet fra Nordea, Innovasjon Norge og Giek er på 340 millioner.

Det betyr at de tre kreditorene forsatt har krav i boet på omtrent 80 millioner kroner.

Les kommentaren: Røkkes venner i Giek (krever abonnement)

Strid

Også Stig Remøy og selskapet Rimfrost var budgiver i auksjonen. Han uttalte torsdag at han syns prosessen har vært uryddig, og stridstemaet er krillkonsesjonen som følger med båten.

– Prosessen rundt «Juvel» har vært uryddig, og vi har innklaget Aker Biomarines ervervstillatelse til departementet. Norge er tjent med at det er flere norske aktører i den globale krillindustrien blant annet for å sikre innovasjon, forskning og utvikling. Rimfrost har helt klart ambisjon om å være en stor og viktig aktør på denne arenaen også i fremtiden, uttalte Remøy.

Hvis ikke klagen fra Remøy blir tatt til følge, vil Røkke og Aker Biomarine ha tre av de fire norske konsesjonene til å drive med krillfiske. Remøys Rimfrost har den fjerde.

Les også: – Blir truet av Aker Biomarine (krever abonnement)

Les også: Aker Biomarine: – Vi mente kun å informere (krever abonnement)

Nye båter

Det er allerede klart at Aker Biomarine har bestilt nytt krillfartøy til en milliard kroner som skal bygges hos Vard Brattvåg.

I går kunngjorde også Stig Remøy at de også hadde planer om å nytt krillskip. Det med bakgrunn i nye forretningsmuligheter som oppstår nå når det er mulig å bruke krillolje som tilsetting i laksefor.

– Bedre markedsforhold og nye anvendelsesformer gjør meg optimistisk, og det er positivt at GIEKs regelverk nå åpner for å finansiere krillfartøy, sier Remøy. Etter noen krevende år for hele den globale krillindustrien, er det nå klar bedring i sikte, sier Stig Remøy.