Nye toner Luffen Walle dirigerer skoleelever, barnehagebarn og AaFK-spillerne Vebjørn Hoff, Bjørn Helge Riise, Valmir Berisha, Daniel Gretarson, Kaj Ramsteijn og Edwin Gyasi. Foto: Marius Simensen

– Gjør man comeback, så gjør man comeback, flirer Luffen Walle.

Høyt over byen, i strålende sol under glasskuppelen på Fjellstua får musikeren og AaFK-sangeren med seg det sammensatte koret på et rungende refreng, mens versene med hans egen vokal klinger fra høyttalerne.

– Jeg elsker dette her!

Ny Ålesundssang

Ingen av de tidligere AaFK-låtene ligger ute på de digitale plattformene. Det ville vi gjøre noe med. Og i stedet for å bare si a nå blir de lagt ut, blir de nå relansert med to nye låter, forteller Luffen.

«Urokkelige Ålesund» er like mye en Ålesundssang som en AaFK-sang.

«E har fått styrken fra

vinden

Dei høyreiste fjell

har gitt min kraft

Vi e´Urokkelig

Vi e´Ustoppelig

Uovervinnelig

vi e Ålesund»

– Mens torsdagslåten «Potetball og AaFK» er en glad hillbilly tullelåt som handler om hvor feil en kan ta når en velger å flytte fra Ålesund til Oslo, der folk har nesa i sky og ikke skjønner hva du sier. Og det eneste du trenger er potetball og AaFK.

Pompøst

I sitt ess Luffen har planer om musikkvideo av «Urokkelige Ålesund» innspilt på Sukkertoppen.

Pompøst skal det være, så Luffen har fått med seg en sjetteklasse fra Aspøy, barnehagebarn fra Gnist på Hessa, seks AaFK-spillere, samt hymnesolist Håvard Storeide og Stormenleder Jostein Hjeldnes.

– Og vi er ikke ferdige med det. Ungdomskoret Respons og Mannskoret Dovre skal synge inn et a cappella-arrangement skrevet av Respons-leder Arild Berstad, som også skrev korarrangementet til AaFK-hymnen. – Ålesund kirke, sier Luffen megetsigende.

– Musikkvideo skal det også bli, innspilt på Sukkertoppen. Men den kommer vi tilbake til.

Kitten Bjerknes har laget illustrasjonen som skal pryde coveret, mens låtene blir produsert av dem som har skrevet låtene, Luffen Walle og musikeren Sigbjørn Holmslett i Trondheim.

– Initiativet er mitt. Det er jo ingen andre som gidder, sier Luffen.