Og mandag kom hun også på scoringslista, i kampen Norge MÅTTE vinne mot England. Etter to av tre innledende kamper lå Norge på tredjeplass, bak Nederland og England, og kun de to beste i gruppa går til semifinalen. I siste innledende møtte Norge altså England, og Malin headet elegant inn 2–0 til Norge. Som også ble sluttresultatet. Og dermed avansement til semifinalen sammen med gruppevinner Nederland.

Norges beste

– Hun ble jo kåret til Norges beste spiller i de to første kampene, og også mot England var hun glimrende. Hun har levert en bunnsolid turnering så langt, og mot England imponerte hun ikke minst med sine defensive ferdigheter, forteller Semb.

EM-modus Malin Sunde fra Ålesund scoret det andre målet som sendte Norge til EM-semifinalen. Her er hun i Oslo under EM-forberedelsene.

– Og målet hennes var som å se hennes far Rune Sunde i sine velmaktsdager, han headet også mange slike i nota, smiler Semb.

Malin er midtstopper på landslaget, mens hun til daglig spiller spiss for Fortuna i 2. divisjon.

– Det går greit å spille i forsvaret, og akkurat nå føler jeg at alt går på skinner både for meg og laget. Det var jo ekstra gøy å score 2-0 målet mot England, som langt på veg avgjorde kampen, forteller Malin.

I begge de to første kampene ble hun satt fram som spiss de siste ti minuttene, for å prøve å avgjøre for Norge. Det lyktes ikke mot Nederland, men mot Irland var hun delaktig i at Norge klarte å kjempe inn kampens eneste mål.

– Hvordan blir det å komme tilbake til lokal 2. divisjon etter dette, Malin?

Kampen mot Tyskland spilles tidlig torsdag kveld. Og Tyskland er knepen favoritt.

– Men vi har slått dem før. Vi slo dem blant annet i finalen i åpent nordisk mesterskap i fjor, så vi har slett ikke tapt på forhånd, tror Malin Sunde.

Som går 1. klasse på idrettslinja på Latinskolen i Ålesund, og som nok blir ønsket av mange norske toppklubber snart.