Det sier presseansvarlig Terje Erstad i Momentium i kjølvannet av at det politiet mener var en selvmordsbomber angrep en konsert i Manchester mandag kveld. Så langt er 22 mennesker bekrefta drept og 59 såra i den kraftige eksplosjonen. Flere av ofrene var barn og unge, og tirsdag ettermiddag melder AFP at IS eget byrå, Amaq tar på seg skylda for angrepet.

- Sikkerhets- og beredskapsplanen er ikke noe vi sitter og utarbeider aleine. I tillegg til sikkerhetskonsulenter og sikkerhetsselskaper er vi i tett dialog med både politi og brannvesen. Det er for øvrig ikke vi som vurderer trusselbildet. Det er det politiet som gjør, sier han.

I løpet av de neste tre månedene står Momentium bak Ålesund Live med blant anna Zara Larsson, Sting-konsert på Color Line Stadion, to intimkonserter med A-ha i Øygardshallen, Sommerfesten på Giske med tusener av besøkende, Minijugend med Marcus & Martinus som hovedtrekkplasser og Jugendfest med stjerner som Kygo, Tiësto og Highasakite.

- Det er for tidlig å si noe om eventuelle sikkerhetsmessige ekstratiltak etter det som skjedde i Manchester. Men: Hvis politiet vurderer at trusselfaren er økt, og råder oss til ekstratiltak, vel så blir det ekstratiltak, sier Erstad.

- Selv om det er forferdelig det som har skjedd i England, er det et viktig poeng med alle de tusener av konsertene som blir holdt årlig, der alt går fint. Det er naturlig at det ringer noen alarmer blant publikum når noe sånt som dette skjer, men vi håper og tror at det ikke skjer noe lignende her. Folk skal vite at vi tar det som har skjedd nå veldig alvorlig og at vi jobber mye med sikkerhet og beredskap, sier han.

Det har ikke lykkes smp.no å nå objektleder Martin Kristiansen hos politiet for en kommentar i saka.