Kantor Nikolas Fehr har gjort et skup: Universitetskoret The Southern Corale fra Mississippi legger inn et stopp her på sin veg oppover kysten fra Stavanger til Nidarosdomen.

– Det er et fabelaktig ensemble! De skal fremføre Frank Martins store messe for dobbeltkor, samt et variert utvalg av engelsk og amerikansk kirkemusikk og spirituals, forteller Fehr.

Hva skjer i Ålesund? Sjekk kulturkalenderen her.

Konserten går i morgen kveld og er i utgangspunktet aldeles gratis. Som alltid takker imidlertid kirkene for eventuelle frivillige bidrag ved utgangen. Kassen for kirkelige kulturaktiviteter renner som kjent ikke akkurat over av kronasje.

Dirigenten, professor Gregory Fuller, er en av de dyktigste i USA. Nær sagt ut fra ruinene etter orkanen Katrina har han maktet å videreføre og bygge ytterligere opp et allerede berømt studiemiljø ved The University of Southern Missisippi.

Dirigenten Meritterte Gregory Fuller er professor ved universitetet i Mississippi.

Dette koret går jevnlig til topps i ulike «blindkåringer» og ble nylig påspandert turné som bl.a. inkluderte konsert i Carnegie Hall.

Fuller og sangerne engasjeres jevnlig ved riktig påkostede anledninger som f.eks. nasjonale korkonferanser.

De turnerer også en hel del, og har forholdsvis nylig gjestet bl.a. Romania, Ungarn, Storbritannia, Østerrike, Tsjekkia, Jamaica og Mexico.

Dirigenten har så langt hatt ansvaret for å legge opp og gjennomføre over 80 turneer, og det er å håpe at Southern Corales Nordic Tour 2017 vil føye seg inn i denne rekka som minneverdig.

Summa summarum bør alt dette uansett kunne borge for en etter måten uvanlig opplevelse i vår hjemlige kirke.

Ungdommene studerer alle sang og direksjon. Fakultetet vokser stadig under Fullers ledelse, som vi skjønner, og har nå totalt rundt 500 studenter på ulike nivå i utdanningen.

De synger ikke verre enn at koret blir foretrukket av mange profesjonelle orkestre når større verker fordrer vokale anstrengelser.

Professor Gregory Fuller er forresten også kjent for å promotere ny musikk. Han har virkelig gått i bresjen for å utvide repertoaret.

Torsdagens kveldskonsert «tjuvstarter» årets serie av sommerkonserter i kirkene våre.

Og hvilken sesongåpning!