Prisen er en anerkjennelse for hennes bidrag til den maritime industrien samt hennes kompetanse og lederegenskaper innen en tradisjonelt mannlig dominerende rolle som administrerende direktør.

Prisen kom overraskende på sunnmøringen som tok over som toppleder i selskapet i fjor.- Jeg har kjennskap til prisen, men det var absolutt ikke forventet, hevder hun.

Imponerende vending

Valgkomiteen sier følgende i sin argumentasjon:

- Birgitte Ringstad Vartdal er den første kvinnelige konsernsjef i rederiene i Fredriksen-konsernet. Hun har vist en imponerende vendingen av selskapet i et veldig tøft marked etter at hun overtok toppledelsen i Golden Ocean, og implementert en vellykket refinansiering og offensiv investering når det ble kjøpt et betydelig antall nye fartøy.

Videre sier de at hun står for åpenhet gjennom deling av erfaring og har i mange år fungert som mentor og en stor inspirasjonskilde for yngre kvinnelige ledere.

- Hvis du har sjansen til å bli leder, grip den! Hva er det verste som kan skje? Får du muligheten er det fordi folk har troa på deg. Går det ikke så har du om ikke annet lært mye på veien, sier Vartdal.

Lettere å bli sett som kvinne

Hun synes jobben som kvinne i en mannsdominerende rolle er utelukkende positiv.

- Jeg synes det går veldig fint og trives godt med både kvinnelige og mannlige kollegaer. Å være kvinne blant mange menn gjør dessuten at man blir mer synlig. Så det er ihvertfall ikke negativt.

Ringstad Vartdal ble valgt enstemmig under WISTA Norges ordinære generalforsamling.

Prisen vil bli presentert på Nor-Shipping's Waves of Change Conference 30. mai.