Haramsøy vant først fylkesfinalen - og slo ut 31 andre 10. klasser fra Møre og Romsdal i NRK-konkurransen Klassequizen. Etter en spennende semifinale gikk laget så videre blant de åtte beste i hele Norge.

Lørdag kveld var det klart for finale - sendt direkte på NRK. Her svarte deltagerne på spørsmål - og til slutt skulle tre lag velges ut til superfinale.

Sekunder fra

Benedicte Kjerstad, Petar Milic og Håkon Farstad Brekke hang godt med i spørsmålsrunden. Da superfinalistene skulle leses opp, sto det helt likt mellom flere lag: Møre og Romsdal (representert av Haramsøy), Oslo og Sør-Trøndelag - på delt tredjeplass.

Dermed måtte de tre lagene konkurrere i en egen praktisk oppgave, der et puslespill skulle legges på raskest mulig tid.

Etter en nervepirrende konkurranse var det laget fra Sør-Trøndelag som til slutt stakk av med seieren og sikra seg plass i superfinalen.

– Det var litt stress! Da dette ble plassert foran oss så tenkte i alle fall jeg at det skulle gå. Men da vi begynte å legge sammen brikkene var det mye vanskeligere enn det så ut som. Så blei vi stressa, og så var det noe ordbruk som kanskje ikke burde vært med, forteller Benedikte Kjerstad om de nervepirrende minuttene.

På et tidspunkt i den nervepirrende konkurransen ropte elevene "ferdig" - men så var de ikke heilt ferdige likevel.

– Så blei det litt fram og tilbake med hvor den siste skulle ligge. Idet vi fikk lagt den siste brikken på plass hadde det andre laget reist seg opp. Det var snakk om millisekunder! sier Kjerstad.

– Men slik er det bare, legger hun til.

– Må flire litt

– Det har vært kjempeartig å være med, selv om vi røyk ut på puslespillet, oppsummerer Kjerstad.

–  Da de sa at vi var videre fra semifinalen var det heilt fantastisk.

Finalen blei spilt inn i starten av mai, så elevene har holdt på hemmeligheten en god stund.

– Så lenge ingen har spurt har det gått ganske greit, men når folk begynner å grave er det litt verre. Men så vidt jeg vet har vi ikke fortalt det til noen, sier Kjerstad.

– Hvordan var det å se seg selv på TV i kveld?

– Jeg må jo bare flire litt. Det er mye de ikke har tatt med, sier hun.

– Det er jo litt rart. Det er mye man gjør som man ikke tenker over før man ser det på TV. For eksempel når man begynner å tenke, så så en på flere deltagere at ansiktsuttrykket blei heilt blankt. Det er litt anna å se video av.

Klassequizen ble første gang arrangert på Sørlandet i 2010/2011, men da som regional konkurranse. Fra 2013 har imidlertid Klassequizen vært landsdekkende.

Vinneren av Klassequizen 2017 ble laget fra Østfold.