Det er godt kjent at Sunnmøre og Nordvestlandet er et yndet test-område for europeiske bilprodusenter.

Etter det smp.no kjenner til har både Mercedes, VW, Audi og BMW brukt området til test av nye biler, spesielt vinterstid. Strekningen mellom Eidsdal og Geiranger er spesielt kjent for sine bratte og svingete veger og temperaturforskjeller fra toppunkt til fjordnivå. Dette gir bilprodusentene verdifull erfaring for eksempel ved test av styring, stabilisering og bremsesystemer.

Testbilene er fullstappet av dataelektronikk og kommunikasjonsutstyr som gjøt at ingeniører i for eksempel Tyskland kan måle og tune biler mens de er på vegen.

Torsdag oppdaget Marius Kalland en kamuflert bil på ferjekaia ved Ørsnes.

- Jeg vet at bilen er observert flere steder på Sunnmøre, blant annet Stranda, Sykkylven og Ålesund, men jeg har ikke sett noen skikkelige bilder av den. Så jeg knipset noen bilder mens de ventet på ferja, sier Marius Kalland til smp.no.

Han mener det er snakk om en Jaguar F Type  2018 modell.

- F type er den eneste coupen til Jaguar og leveres med melleom 340 og 575 hk. Prisene starter på drøyt millionen og toppmodellen drøyt 2 millioner, sier den bilinteresserte fotografen.

Vi er enig i at karosseri, luftinntak på framskjerm, speil, vindu-design og baklykter ligner på en Jaguar F Type. Hva mener du?

Vet du noe mer om denne bilen? Tips oss på internett@smp.no eller 95400400