Har du tips eller bilder? Send til 95400400 /internett@smp.no

Det ble søkt med helikopter, redningsdykkere og båter i fjorden utenfor småbåthavna i Måndalen etter at en lettbåt blei funnet drivende søndag formiddag.

Klokka 13.14 ble en mann i 50-åra funnet og brakt til land. Mannen ble fraktet med luftambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim for videre behandling, meldte politiet 13.48. Mannen er bekreftet omkommet.

Mannen kommer fra Rauma kommune.

– Søket er avsluttet. Savnede er funnet, og helsepersonell har overtatt, sier redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Smp.no.

– Det var Sea King-helikopteret som først observerte personen. Så ble redningsskøyta Mærsk, som var den nærmeste båten, bedt om å plukke vedkommende opp. Personen ble hentet i land og overført. Vi har fått bekrefta at han var aleine i båten, og kjenner identiteten til vedkommende, sier Viste.

Personen ble funnet i Vollabukta.

Funnet drivende

Den store leiteaksjonen blei satt i gang etter at en lettbåt blei funnet drivende.

– Slik båten fremsto var det grunn til å tro at noen kunne savnes fra båten. Blant annet sto bilen som kunne knyttes til båten igjen i småbåthavna. Motoren var nede, bensinslangen koblet til og det blei funnet eiendeler i båten, sier operasjonsleder Ole Wulvik til Smp.no etter aksjonen.

Politiet fikk melding om båten litt før klokka 11, men på grunn av manglende politibåt tok det litt tid før politiet kom seg ut til båten.

– Vi fikk hjelpsomme personer til å skaffe til veie en båt. Da vi kom oss ut, varslet vi hovedredingssentralen som besluttet å sette i gang leiteaksjonen, sier Wulvik.

Leiteaksjonen blei satt i gang litt før klokka 11.30.

Klokka 13.14 blei en person lokalisert i sjøen.

– Han blei frakta i land der en lege satte i gang med førstehjelp, før han ble sendt videre i luftambulanse, sier Wulvik.

Politiet kjenner identiteten til vedkommende, og har varsla pårørende.

Stor leiteaksjon

Sea King fra Ørlandet ble sendt til Rauma for å bistå. Det samme ble redningsskøytene Mærsk og Det Norske Veritas. Også brannbåten fra Molde, brann- og politimannskaper og frivillige bisto i aksjonen.

Redningsdykkere fra Ålesund rykket ut sammen med ambulansehelikopteret, mens dykkerbilen kjørte etter. Dykkerne søkte i fjorden.

Redningsskøyta Mærsk bisto i søket. Foto: Torbjørn Eidhammer

I tillegg bisto flere titalls frivillige.

– Frivillige fra Tresfjorden og Molde Røde Kors bisto i søk langs land. I tillegg meldte Norsk folkehjelps seg til tjeneste, sier Wulvik.

Operasjonsleder Ole Wulvik opplyste til Smp.no at det ble gjort både strandsøk og overflatesøk. Det blei lett med utgangspunkt i småbåthavna i Måndalen.