Oppdatert:

- Jeg kan bekrefte at Økokrim har varslet at de vil bistå oss i Bingsa-saka, sier Eivind Klokkersund som leder økoteamet til politiet på Sunnmøre.Vi fikk bekreftelsen i formiddag onsdag 31. mai.

9. mai kom nyheten om at politiet åpnet etterforskning av mulige straffbare forhold i Bingsa-saka. Etterforskningen starta etter at politiet mottok en anmeldelse fra Ålesund kommune for et mulig straffbart forhold etter straffelovens  § 387., som omhandler korrupsjon.

Kommunen ba politiet etterforske teamleder Per Oskar Slinning ved Bingsa Næring for å avklare om det har skjedd straffbare forhold knytta til at OK Entreprenør utførte arbeid på Bingsa uten noen skriftlig avtale, og at samme entreprenør har utført arbeid privat for teamlederen.

Fra 2014 til 2016 har Bingsa ulovlig kjøpt tjenester fra OK Entreprenør for 23,9 millioner kroner. Samtidig avdekket Sunnmørsposten at entreprenøren har jobbet privat på teamlederens tomt, uten at dette arbeidet var betalt for på det tidspunktet.

Samleside: Alt om Bingsa her

– Vil ta tid

Politiet i Ålesund har et eget økoteam. Klokkersund forteller at heile teamet er invovlert i etterforskningen av Bingsa-saka. De har på forhånd varsla at etterforskningen av økonomiske straffesaker av erfaring kan ta noe tid.

– Det vil ta noe tid å etterforske denne konkrete saka, sier Klokkersund.

– Vi har registrert anmeldelsen og jobber med etterforskningen. Det er mange etterforskningsskritt som vi både har gjort og som vi har foran oss, sier Klokkersund, som ikke vil gå nærmere inn på hvordan politiet har jobbet med saka.

– Hva slags status har Slinning og de andre involverte?

– Det har jeg ingen kommentar til foreløpig. Han er en av dem vi etterforsker her, sier Klokkersund.

Slik jobber økoteamet

Klokkersund forteller at økoteamet består av tre politietterforskere, en spesialetterforsker, en bistandsrevisor og en politijurist.

– Økoteamet jobber med alle typer økonomisk kriminalitet, miljøkriminalitet og også arbeidsmarkedskriminalitet, forteller lederen.

Eksempler på saker de jobber med er konkurssaker, underslag, økonomisk utroskap, bedrageri og alle saker som dreier seg om det økonomiske kapittelet i straffeloven, forklarer han.

– Vi etterforsker også mange saker som blir anmeldt av bostyrere i konkurssaker. Det kan for eksempel være saker som går på regnskap og skatteunndragelse, sier han.