– Richard Florida er det største trekkplasteret til konferansen. Det er utenkelig å flytte konferansen til våren uten at han er med videre, sier styreleder i The North West, Knut Flakk.

– Derfor kan vi heller ikke gi eksakt ny dato for konferansen, men det blir på vårparten 2018, sannsynligvis i mai. Endelig dato blir satt når Florida har sagt når han kan komme. Han er viktigst, sier Flakk.

Øverst på gjestelista

Richard Florida er en amerikansk professor i urbanisme som er ønsket til konferansen for å snakke om muligheter og utfordringer i Ålesundregionen sett utenfra

– Så det er Richard Florida som bestemmer når konferansen blir arrangert?

– I prinsippet, ja.

– Hva med de andre navnene som har blitt presentert, som Siri Kristiansen, Are Kalvø og Synnøve Skarbø. Kan de også komme til våren?

– Alle har sagt at de blir med videre, men jeg kan ikke garantere at for eksempel Are Kalvø virkelig kan før vi har fått datoen på plass. Det jeg kan si er at ved å flytte konferansen får vi tid og mulighet til å gjøre den større og bedre på alle måter. Fylkeskommunen har signalisert at de ønsker å integrere Mørekonferansen i The North West, og da må det skje til våren, sier Flakk.

Mangler penger

– Manglende sponsorer er vel en annen viktig grunn til å utsette konferansen?

– Det er riktig at dette er dårlig timing med tanke på å få inn sponsorer, fordi de fleste allerede har spikret sponsorbudsjettene sine for 2017. Det vil være lettere å finne støttespillere når vi nå flytter alt til 2018.

– Burde dere ha ventet med å presentere konferansen så bredt som dere faktisk har gjort de siste månedene, til dere hadde mer på plass, inkludert økonomisk ryggdekning?

– Det nye styret har nå valgt å vente ved å flytte konferansen til neste år. Det vil innebære en for stor risiko å gjennomføre den allerede til høsten, samtidig som vi nå får mulighet til å tilby noe større og bedre i 2018. Det nye styret er en god miks av håndplukkede kvinner og menn som vil og kan mye, og som har den energien som trengs, sier styreleder Flakk.

Det nye styret

Ved siden av Flakk består styret i The North West av følgende:

Kine Berild Norheim, stipendiat NTNU i Ålesund.

Guttorm Ulla, daglig leder i Haram Næring og Innovasjonsforum.

Eva Mariann Vinje Aurdal, ordfører i Ålesund (politisk repr. for Region Ålesund).

Malin Gjørtz, administrativ leder i Wille Interiør, Oslo.

Frode Elias Synnes, kultursjef i Giske kommune.

Yvonne Aarset, byråleder/partner ELLE mELLE.

Ragna Brenne Bjerkeset, ass. regional – og næringssjef i Møre og Romsdal fylkeskommune.