Mannen er frakta til Ålesund sjukehus. Mannen er lettere skadet, og tilstanden er stabil, melder Helse Møre og Romsdal mandag kveld.

Mannen blei henta ut fra terrenget i en redningsaksjon i området ved Vesterås i Geiranger, etter det som politiet har omtalt som en paraglider-ulykke. Helse Midt-Norge kaller det en "vingedrakt"-ulykke.

– Vi har fått beskjed om at det var to paraglidere som har vært aktive i området. Så har det skjedd et uhell der den eine landa trygt og den andre ikke landa trygt. Meldinga kom til AMK, som sendte en luftambulanse til stedet, sier operasjonsleder Jon Bratland i politiet i Møre og Romsdal til Smp.no etter aksjonen.

Nødetatene oppnådde kontakt med mannen og fikk hentet ham ut av terrenget. Foto: Geir Bjørndal Srisoi

Det var den andre paraglideren som meldte fra. Politiet fikk melding via AMK klokka 15.10.

– Pasienten blei henta ut av en redningsmann som hang i et underheng under luftambulansen. Mannen var våken, sier Bratland.

– Klokka 16.19 fikk vi beskjed om at han var på veg til Ålesund sjukehus, sier Bratland.

Ifølge Sunnmørspostens journalist på stedet var der ambulanse, brannbil og ambulansehelikopter i Geiranger under aksjonen.

Den skadde blei først henta ned fra fjellsida og flydd ned på marka. Han blei så tatt inn i helikopteret, som tok av.

– Vi vil sende en patrulje inn til Geiranger for å finne ut hva som har skjedd, og snakke med den andre paraglideren, sier operasjonsleder Jon Bratland i politiet.

Foto: Geir Bjørndal Srisoi
Stranda brannvesen og ambulansepersonell på plass i Geiranger under aksjonen. Foto: Elisabeth Solvang