- Det er en ren og skjær hyllest til byen jeg elsker, sier Luffen Valle, kjent AaFK-patriot og trubadur til smp.no.

Fredag hentet han et lass med nytrykte CD-plater som han nå håper "får bein å gå på".

- Jeg har fått fantastisk god hjelp til produksjonen og det er noe majestetisk å få synge inn en slik sang i kuppelen på Fjellstua og i Ålesund kirke, sier Luffen.

AaFK-spillere, supportere, Mannskoret Dovre, ungdomskoret Respons, barnehagebarn og elever fra Aspøy skole bidrar i sangen.

- Jeg har produsert sangen i samarbeid med Sigbjørn Holmset, kjent gitarist i Slyboy og Arild Berstad har stått for korarrangementene.

Hyllest

- Hva kan du si om sangen "Urokkelige Ålesund"?

- Det er ikke en fotballsang i utgangspunktet. Det er som sagt en hyllest til byen og Sunnmøre. Jeg har bodd flere steder i verden og det er noe helt eget å komme tilbake hit og oppleve fjell, fjorder og Ålesund by. Vi sunnmøringer er stolte og værharde. Dette prøver jeg å få fram i teksten om at vi er urokkelige og ustoppelige. Du kan godt kalle det patriotisme på høyt nivå, ler han.

I toppen av siden kan du høre Luffens nye sang

Lørdag slippes CD-en offisielt under supporterklubben Stormens grillfest på Teaterfabrikken.

Privatfinansiert

- Jeg gleder meg til å fremføre denne sangen. Jeg har vært med på mye, men dette gjør meg spent.

- Hvordan er prosjektet finansiert?

- Vi søkte midler hos både Holm-stiftelsen og Sparebanken Møre, men fikk høflig avslag. Prosjektet er derfor finansiert foreløpig gjennom såkalt "crowdfunding", det vil si at privatpersoner har bidratt med forskjellige beløp. I tillegg håper vi å få salgsinntekter fra CD-salg.

Ifølge Luffen er det flere nyheter på den nye CD-en.

- Acapella-versjonen av "Ustoppelige" som er spilt inn i Ålesund kirke er fantastisk. I tillegg har jeg med en ny AaFK-sang som heter "Potetball og AaFK".

Luffen Valle (t.h.) og Stormen-leder Jostein Hjeldnes pakker ut rykende ferske CD-er med Ålesund-sanger. Foto: Staale Wattø
Luffen Valle er klar med ny CD med Ålesund-sanger. Lørdag slippes den på markedet. Foto: Staale Wattø