Hatlaåstunnelen skal utbedres i sommer, og vegvesenet opplyser at tunnelen blir stengt for trafikk fram til 20. august.

– Trafikantene må regne med kø og forsinkelser på omkjøringsvegene, melder Statens vegvesen.

– Vi ber trafikantene være tålmodig og ta hensyn til gående og syklende, forteller assisterende prosjektleder Arne Ola Stavseng i en pressemelding.

Mandag morgen meldes det om stillestående kø i Hatlane etter tunnelstengingen.

Kø også lørdag

Også lørdag var det kødannelser både på Lerstadvegen og ved Blindheim.

Dette til tross for at det på 175.no sto det at Blindheimstunnelen skal være stengt mellom mandag til fredag og søndag fra 20.00 til 06.00. Tipsere fortalte til Smp.no likevel at tunnelen er stengt også lørdag. Vegtrafikksentralen ba smp.no forholde oss til opplysningene på nettet.

– Blindheimstunnelen er stengt, bekrefter vår journalist Jørn Helge Egset på stedet.

I tillegg var Moatunnelen stengt, uten at Vegtrafikksentralen opplyser om dette.

Like før klokka 15 lørdag var det kødannelser på Lerstadvegen ut fra Ålesund.

Statens vegvesen opplyser at Hatlaåstunnelen på E136 stenges mellom 16. juni og 20. august.

Vår reporter Jørn Helge Egset sier det vises godt igjen i trafikkbildet at tre tunneler er stengt.

Glipp

Vakthavende operatør Robert Grønnslett opplyser at det har vært en glipp i kommunikasjonen på nettsidene deres. Moa- og Blindheimstunnelen var stengt hele helga i forbindelse med vegarbeid.

Grønnslett oppdaterte 175.no lørdag ettermiddag.

Moa- og Blindheimstunnelen på E39 i Ålesund blir helt stengt fra fredag 16. juni kl. 20 til mandag 19. juni kl. 06 pga. utbedring av tunnelene. Omkjøring blir skiltet, opplyser Ålesund kommune på sine nettsider.

– Vi beklager ulempene dette medfører trafikantene, men det er nødvendig å helgestenge tunnelene for å få effektiv byggetid. Hver kveld- og natt bruker entreprenøren flere timer på å rigge opp og ned. Det slipper de i helga når de får jobbe uforstyrret i over to døgn, forteller prosjektleder Ole Kristian Birkeland i pressemeldingen.

E39 Blindheimstunnelen og Moatunnelen utbedres fram til midten av juli 2017. Tunnelene er vanligvis stengt mellom kl. 20 til 06, og åpen på helg fra lørdag kl. 06 til søndag kl. 20.