Ap reagerer på at helikopterstøtte til hæren foreslås kuttet

Det blir for dyrt å anskaffe nye helikoptre til støtte for Hæren, mener landmaktutredningen, som ikke vil prioritere dette.

Forsvarets helikopterstudie fra 2015 konkluderte med at det er behov for 15 middels tunge transporthelikoptre.

Men en slik anskaffelse vil koste rundt 6 milliarder kroner, og landmaktutredningen mener derfor at det ikke er rom for en slik satsing innenfor langtidsplanen.

– Selv med en vesentlig reduksjon av ambisjonsnivået eller kostnad, ville dette gå utover andre helt nødvendige kapasiteter, heter det i rapporten. I stedet bør behovet for helikopterstøtte dekkes i en kombinasjon av eksisterende helikopterflåte i Forsvaret og innleie og rekvisisjon av sivile helikoptre.

Arbeiderpartiet reagerer kraftig.

– Dette har vi vært veldig tydelig på at Ap ønsker å ha med uansett. Vi må ha et eget helikoptermiljø på Bardufoss med helikopter til hæren, sier fylkesrådsleder i Troms Cecilie Myrseth til NTB.

Hun utfordrer Høyre og Fremskrittspartiet til å gjøre det klart om de akter å følge utredningens anbefaling.

– Dette er en av de virkelig store utfordringene, ikke minst i hærfylket Troms, sier Myrseth.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Tunnelene åpnes i romjula

Tunnelarbeidene stanses i jula. Her er detaljert informasjon:

Sendt heim etter knivtrugslar

Ein mann i 40-åra vart i helga sendt heim til Polen, etter å ha truga med kniv på ein av brakkeriggane ved Kleven Verft.

MAROFF fordeler 152,8 millioner til bedrifter:

Millioner til maritime bedrifter

Forskningsrådet har fordelt 152,8 millioner kroner til 19 innovasjonsprosjekter i næringslivet for maritimt sektor (MAROFF). Sju av dem i Møre og Romsdal.

Byggjer ny ferjekai i Volda:

Sikrar ferjedrift og nattesøvn i byggeperiode

Til våren startar arbeidet med ny ferjekai i Volda. Ferja skal gå som normalt i byggeperioden, og arbeidet med påling vil berre skje på dagtid.