En fritidsbåt kom i havsnød og tok inn vann natt til onsdag utenfor Sykkylven. Til alt hell var ferja Norangsfjord rett ved og sørget for at situasjonen løste seg uten at noen kom til skade.

– De om bord i ferja gjorde en kjempegod jobb. De har trådt til - slik de skal og bør gjøre - det tok ikke mange minutter før de var i nærheten, forteller operasjonsleder John Brattland hos politiet på Sunnmøre til smp.no.

Ved 01.36-tida var både ferja og fritidsbåten til kai på Sykkylvs-sida av Storfjorden, og situasjonen var under kontroll, fortalte Sunnsmørsposten sin fotograf Nils-Harald Ånstad.

Fryktet båten skulle synke

Politiet fikk melding klokka 00.42 om at en 42 fots fritidsbåt hadde begynt å ta inn vann og at de to ombord var redde for at båten kunne gå ned.

(saka fortsetter under)

– Vi fikk telefon fra folk på land som hadde hatt kontakt med de to i båten. Hovedredningssentralen ble varsla, og via Florø Radio ble ferja som går mellom Sykkylven og Magerholm kontakta, fortalte operasjonsleder Bratland til smp.no i natt.

Det var et ektepar som var om bord i båten og politiet har fått opplyst at de var ute på prøvetur med fartøyet.  Lekkasjen skal ha oppstått i motorrommet.

Slept til land

Sunnmørspostens fotograf Nils-Harald Ånstad var ombord i ferja. Han forteller at de ble bedt om å bistå i redningsarbeidet.

Ifølge kaptein Ingmund Eliassen på ferja tok båten inn vann og ble slept til land ved Aursneset ferjekai. Der ventet Sykkylven brannvesen med lenseutstyr.

Også redningsselskapet hjalp til i aksjonen og tidlig onsdag var båten tilbake på Sula-sida av fjorden, der eierne bor.

Politiet: – Ikke uaktsomt

Politiet vil ikke forfølge saken videre og mener de to om bord ikke kan klandres for det som skjedde.

– Nei, de har ikke gjort noe vi anser som uaktsomt og dette blir nok en ren forsikringssak, sier Bratland.

Politiet vil ikke etterforske årsaken til havariet nærmere, men opplyser at en mulig årsak kan være at en eller flere slanger har sprunget lekk.