Fisketorget har de siste årene holdt til i tradisjonsrike fiskehandler-lokaler på Kiperviktorget, dog med litt lite plass og litt dårlig atkomst for besøkende.

Nå har de gjort noe med det, og fredag åpner de en splitter ny fiskebutikk ved sørenden av Korsatunnelen, der det inntil nylig holdt til en bokhandel.

Gleder oss

Daglig leder Anita Rogne ved Fisketorget Ålesund sier de gleder seg veldig til å kunne åpne den nye butikken og restauranten.

– Vi er enormt glade for det vi skal til å åpne nå. Vi har fått stor plass, og kan nå tilby mye mer enn det vi kunne på Torget, sier Rogne.

Det innebærer blant annet rundt 30 sitteplasser inne i de fullstendig nyoppussede lokalene.

– Det gjør at folk kan sette seg ned her og spise lunsj fra vår nye varmrett-meny, blant annet med fish and chips og to typer fiskesuppe, sier Rogne.

Lokale råvarer

Alle fiskeproduktene som blir brukt både i klippfiskgryter og fish and chips er lokale.

– I tillegg har vi nå fått på plass en egen kjøledisk der vi vil selge lokale produkter, produkter med en liten vri, sier Rogne.

Sushi-menyen blir også utvidet, og cateringen fortsetter som før.

– Vi beholder kjøkkenet på Kiperviktorget som produksjonskjøkken, og kan nå påta oss enda større ordrer, sier Rogne.

Midt i smørøyet

Hun er glad for den plasseringa butikken nå har fått

– Vi ligger svært sentralt til nå, midt mellom Kremmergaarden og Ålesund Storsenter. I tillegg ligger turistbåtene nesten utenfor vinduet vårt. Bedre kunne det nesten ikke blitt, sier Rogne, som nå har 15 ansatte inkludert avdelinga Vest Sushi på Moa.

Nye lokaler: Fisketorget har tatt over lokalene der det tidligere var bokhandel ved Korsatunnelen.