På det siste møtet før sommerferien, vedtok et enstemmig bystyre at alternative måter å ta seg opp til Fjellstua på, må utredes. Ordfører Eva Vinje Aurdal sa til og med at planavdelinga gjerne tar på seg jobben med å se på slike muligheter. Men pengene må man finne et annet sted, og ordføreren pekte i likhet med flere på byens næringsliv som mulige samarbeidspartnere.

Gammel tanke

Det var Kirsti Dale (uavh.) som tok opp saken, og hun var glad for det positive svaret fra ordføreren.

KrFs Johan Grytten var fornøyd med at en svært gammel tanke nå blir løfta opp til politisk nivå av Kirsti Dale.

– Jeg husker med gru taubana som starta bak fjellet og gikk opp til Fjellstua. Den ville jeg nok ikke ha anbefalt til min verste fiende, sa Grytten, som håpet at vedtaket i bystyret vil sette fart på arbeidet med å lage en alternativ tilkomst til byens desidert største turistmagnet.

Les også:

Dale vil droppe vegarbeid på Aksla: – Sats på heis fra Utstillingsplassen til Fjellstua

Vegen til Borgundkirka er ikke godkjent for turistbusser: – På dager med begravelser, er det svært krevende hvis det kommer busser

Sterke reaksjoner på det «ukjente» bussforbudet til Fjellstua: – Tragisk. Flaut. Sjokkerende.

El-busser

– Fjellstua er så populær blant turistene at Aksla som rekreasjonsområde for byens befolkning er i ferd med å bli kvalt, mente MDGs Jarle H. Steffenssen.

Med opptil femti busser til Fjellstua på de største cruisedagene, må noe gjøres, sa Steffenssen.

– Og da er det nærliggende å utvide vegene, men vi må se på alternativene. Hva med elektriske shuttelbusser?

Må utbedre vegen

Svein-Rune Johannessen (Ap) syntes også det var et fornuftig forslag å se på alternative måter å komme seg til Fjellstua på, men han slo fast at vegen på Aksla må utbedres uansett. Det var også Dale og resten av bystyret enige i, men nå har i hvert fall administrasjonen fått i opdrag å utrede muligheten for å komme seg til Fjellstua uten å bruke trappene eller vegen.