Politiet ga BBC-programmet «Top Gear» løyve til å bryte fartsgrensa under filmopptak i Møre og Romsdal 21. til 24. juni.

Tillatelsen gjaldt hastigheter opp mot 140 kilometer i timen, og produsentene hadde tillatelse til å stenge av veien inntil 12 minutter av gangen.

Fartsmålinger på Nordmøre viste at det ble kjørt bil atskillig raskere enn dette. Fartsmålinger på rv. 64 Atlanterhavsvegen på Eldhusøya og i bunnen av Atlanterhavstunnelen viser betydelige hastighetsovertredelser på over 200 km/t, skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge TV2 ble det kjørt i 244 km/t på det meste. Ifølge kanalen ble denne målinga gjort inne i Atlanterhavstunnelen, som går mellom Kristiansund og Averøy.

Målinga i tunnelen er gjort ved hjelp av sensorer som ligger vegbana. Politiet har på denne bakgrunn starta etterforskning.

I en pressemelding fra politiet heter det blant annet at man på nåværende tidspunkt ikke slå fast hvem som står bak hastighetsoverskridelsene.

- Det er naturlig å undersøke om hastighetsovertredelsene er begått i tidsrommet når vegen har vært stengt og benyttet til filminnspilling. Tillatelsen til å overskride fartsgrensene i forbindelse med filmopptaket er tilbakekalt, skriver politiet i Møre og Romsdal i en pressemelding.

Programmet ledes av den amerikanske skuespilleren Matt LeBlanc og den engelske motorsportjournalisten Chris Harris.