Listhaug tar de andre partiene litt på senga når hun drar til med sin juli-turne. Valgkampen starter for alvor først rundt midten av august. Listhaug derimot åpner hjemme på Sjøholt 6. juli. Derifra går det nesten uten stopp fram til fredag 29. juli under Olsokfeiringen i Valldal.

– Sylvi har fortsatt permisjon fra departementet og hun bruker deler av ferien til å drive valgkamp i fylket, sier rådgiver for fylkeslaget, Anne Marie Fiksdal.

Listhaug er akkurat nå i Sør-Afrika. Hennes slagplan er å drive valgkamp i hjemfylket i juli og dele seg mellom Oslo og Møre og Romsdal i august.

– Hun ønsker å lære mer om fylket og møte folk og høre hvilke saker som opptar dem, sier Fiksdal.

Festivaler

Som velger vil du derfor oppleve at Listhaug snart vil komme til et sted nær deg. Etter oppstart på Sjøholt går turen til Vestnes og neste dag videre til Sunndalsøra og besøk på Hydro Aluminium.

Så videre til Molde før hun rundt 11. juli tar for seg Averøy og Fræna. Dagen etter venter Haram, så Giske før Listhaug er klar for Båtfestivalen i Ålesund 15. juli. Mingling i sentrum og deltakelse på Frp-standen står oppført på programmet, før hun tar et par dager hjemme på Sjøholt.

Så venter to dager med Moldejazz, før det mot slutten av uka bærer videre til Kristiansund og arrangementet Kystens Landsstevne.

– Næringspolitikk og samferdselspolitikk blir to viktige temaer under hele valgkampen, påpeker Fiksdal.

Fra Kristiansund setter Listhaug på ny nesen sørover og mandag 24. juli venter ytre søre Sunnmøre med besøk i Hareid, Ulstein, Herøy, Vanylven og Sande, før hun igjen snur mot nord og toppidrettsuka i Aure på Nordmøre.

Da er vi helt i slutten av juli og Listhaug avslutter med biltur fra Aure til Valldal og Olsokfeiring i båthavna.

Country på Dale

Og når Listhaug er ferdig med sin turne er det Jon Georg Dale som skal sendes ut til folket. Som seg hør og bør, en landbruksminister starter med countryfestivalen på Trandal.

– Vi må sende ungdommen dit de hører hjemme, gliser Anne Marie Fiksdal.

Hva folket synes om dette får vi svar på 11. september.

Landbruksminister Jon Georg Dale starter sin valgkamp i august på countryfestivalen på Trandal. Foto: ROY-ARNE FOLKESTAD