Sunnmørsposten har tidligere omtalt konkursene i to av selskapene – som drev restauranter ulike steder på Sunnmøre.

Tre brødre og en forretningspartner har vært involvert i drifta av disse selskapene, og er under etterforskning for flere straffbare forhold.

Les også:

Brødre risikerer straff: – Svært uryddig

Konkursbrødre: – Vi er ikke kjeltringer

Nå er nok et selskap – registrert på forretningspartneren – slått konkurs. Alle de fire mennene er også ilagt konkurskarantene.

Søksmål

Samtidig jobber boet etter den ene konkursen med et søksmål for å skaffe til veie noe av de rundt 1,6 millioner kronene som ikke er redegjort for.

– Det er stilt sikkerhet blant boets kreditorer for at konkursboet kan forfølge krav mot selskapets tidligere ledelse. Boet vil oversende stevning i løpet av kort tid om det ikke blir gitt tilfredsstillende dokumentasjon for hvor pengene som mangler i regnskapet har blitt av, sier advokat Sjur Engelsen Lange.

Karantener

Det var i starten av juni at Sunnmøre tingrett ila de tre brødrene og partneren konkurskarantene for to år. Det betyr at de ikke får lov til å starte ny virksomhet, eller gå inn i nye verv i denne perioden, fordi retten mener de er uskikket til å drive forretninger.

To av brødrene har også tidligere fått konkurskarantene. Tingretten mente den ene av dem har brutt med den siste karantenen, ved at han i realiteten har stått for drifta av det ene selskapet. I offentlige registre var det imidlertid oppført andre navn.

Ny konkurs

I løpet av mai ble nok et selskap, drevet av partneren, slått konkurs etter skattekrav. Firmaet har tidligere drevet restaurant på Sunnmøre.

I en foreløpig rapport til den første skiftesamlingen kom det fram at det er meldt inn 43 krav på drøyt 1,3 millioner kroner. Også i dette selskapet påpeker bostyrer Oda Ørmen Vinjevoll at det er tatt ut betydelige summer som bør undersøkes nærmere.

Hun varsler at boet kommer tilbake til flere forhold ved forretningsdrifta, mulige straffbare forhold og såkalt omstøtelige disposisjoner.

Én av brødrene har overfor smp.no tidligere avvist at de med vilje har gjort noe straffbart, men erkjenner at det er gjort feil.