Dette er blant hovedgrepene i planene for det nye Campus Ålesund. Nylig vedtok plan- og byggesakspolitikerne i Ålesund å sende forslaget til områdeplan ut på første høringsrunde.

Store planer for Campus: Skal bli Ålesunds tredje hjerte

Hårete mål

Ambisjonen for området som er på vel 400 mål, er store. Planarbeidet skal legge til rette for en helhetlig, framtidsretta og langsiktig utvikling av campus som dessuten skal bli et kraftsenter for kompetanse og utvikling. Urbant, utadrettet og miljøvennlig er også ord som er brukt i beskrivelse av området som strekker seg fra Skuggen og Gåseidvika øst for Nørvasundet i øst til Kolvikbakken og Fagerlivegen i vest.

Miljøgate

Å gjøre om Borgundvegen til ei miljøgate med lav hastighet og bedre tilrettelegging for fotgjengere og syklister, er en sentral del av planen. Vegen skal bli en del av torget som skal bli hjertet i campus. Vegen og toget skal få det samme dekket, og undergangen mellom NTNU og NMK stenges.

Færre biler

Torget Dette blir hjertet av campus der det også skal etableres en kollektivterminal.

En femarma rundkjøring skal erstatte tre problematiske kryss, og parkeringsplassene skal under jorda. Meninga er å få folk til å sette fra seg bilen hjemme og heller bruke buss, beina og tohjulingen. Innføring av betalingsparkering på campus kan få fart på ei slik utvikling.

Planen har ingen krav til hva som skal bygges ut først, men det står at områdene nærmest torget og Borgundvegen bør få førsteprioritet.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside