I en pressemelding skriver Rauma kommune at konsulentfirmaet Menon har utviklet en forretingsplan som vurderer utsiktene for en gondolbane til Nesaksla på Åndalsnes. Rapporten konkluderer med at en gondolbane kan bidra til at turister i Rauma bruker lenger tid og mer penger i kommunen.

- Neste fase nå blir å gå i dialog med det lokale næringslivet, samt regionale og nasjonale aktører om hvordan vi kan få realisert en gondol til Aksla – ikke som et isolert tiltak i seg selv, men som et viktig trekkplaster og aktivitetstilbud i en totalutvikling av reiselivet i Rauma og regionen, sier ordfører Lars Olav Hustad i pressemeldinga.

Gondolen vil koste mellom 130 til 160 millioner. I kostnaden ligger også et publikumsbygg på toppen. Byggeløsningen er planlagt å være en pendelbane med to kabiner med plass til 30-50 personer i hver. Den ene går opp når den andre kommer ned.

Anslår godt billettsalg

I rapporten anslåest det at mellom 82.000 og 209.000 billetter til 275 kroner, tur-retur, vil kunne selges årlig gitt dagens antall besøkende til Åndalsnes som ligger på 900 000 i året. Billetsalget antas å gradvis øke.

Med i vurderinga har Menon erfaringer fra flere lignende anlegg blant annet den nye Skyliften i Loen og Fjellheisen i Tromsø.