Nå vet vi ikke om Astrid Overaa hadde Krøyers maleri i tankene da hun fikk ideen til hagefesten sin, men det kan fort bli like god stemning under hestekastanjen når ukjente mennesker samles for å bli kjent i kveld.

Hva skjer i Ålesund? Sjekk Det skjer-kalenderen

Eddie hadde ideen

– Det var Eddie Eidsvåg som ga meg ideen, forteller Astrid.

– Han pleier å invitere tolv mennesker til nyttårsfest, og det eneste de har til felles er at de verken kjenner verten eller hverandre. Og jeg har tenkt mange, mange ganger at jeg skal gjøre noe lignende. Jeg elsker jo å bli kjent med nye folk!

Og nå var anledningen der. Astrid har tid, plass og anledning, og torsdag kveld la hun ut invitasjonen på bloggen sin.

– Det har tatt helt av. Jeg har plass til knapt tjue gjester. Vi skal ikke være flere enn at vi kan sitte rundt bordet og prate med hverandre.

Gleder seg Astrid Overaa har et par ukers ferie, og kan kose seg hjemme på verandaen i Drevika. Lørdag gleder hun seg til å bli kjent med nye folk som kommer på hagefest. Foto: Nils Harald Ånstad

– Folk som deler innlegget ditt poengterer hvor snill og grei du er som gjør dette?

– Ja, og at jeg har et hjerte av gull. Det har jeg aldeles ikke, og denne festen lager jeg fordi jeg har fryktelig lyst til det sjøl.

– Ikke fordi du mangler venner?

– Nei heldigvis ikke, men jeg synes det er spennende å bli kjent med folk som holder på med noe helt annet enn det jeg gjør og beveger seg i andre sirkler enn der jeg vanligvis befinner meg. Jeg bryr meg om folk, er nysgjerrig på dem og tror faktisk jeg kan være lydhør også.

Tid til å prate

Hagefesten skal legges opp enkelt. Astrid byr på vann fra krana og kaffe fra kanna. Noe å bite i skal det også bli.

– Resten får folk ta med seg sjøl. Det viktigste er at gjestene mine også har lyst til å treffe andre.

Vertinna har gitaren klar, og hun ser ikke bort ifra at det ligger et krokketspill et eller annet sted.

– Men jeg håper at det blir mest tid å prate sammen. Om alt fra korsstingsbroderier til livet, døden og kjærligheten. Helt upretensiøst – ikke som all den polerte vellykketheten som Facebook flommer over av for tida, slår Astrid fast.

– Og hva hvis det blir regn?

– Da har jeg parasoller og en garasje, men det er klart at det ikke blir regn.