Siden 1. juli har Ingrid Cecilie Ulla flytta verkstedet sitt fra Moloveien til Einarvikgata. Tidligere har Otto Synes mekaniske verksted holdt til i bygningen.

Flyttehjelp

Ulla var svært bekymret for flyttingen av ovnene, men med både truck og krokbil gikk det knirkefritt.

– Det var så overraskende, og jeg var lettet etter at ovnene var flytta. Da jeg flytta inn i Moloveien hadde jeg ikke så mange ovner, men jeg har investert i flere ovner siden den gang, sier Ulla, som har drevet glassverket siden 2004.

Åpent for publikum

– Med den nye butikken har det vært en økning av salg og kunder. Det siste året har jeg bare solgt over disken. Det skal ikke være butikk i det nye verkstedet, men det skal være åpent for publikum. Folk kan komme og se på glassblåsing og vi skal ha ulike arrangement her, forteller Ulla.

Hun har tidligere fortalt til Sunnmørsposten at hun vil flytte virksomheten etter kundene. Glassblåseren er storfornøyd med beliggenhet, da hun mener det blir enklere for turister å finne fram. Det er både lokale og turister som interesserer seg for Ingrids glassblåsing.

– Turister som prøver å finne verkstedet i Moloveien går seg bort. De fleste som kommer innom snakker om hvor spennende det er med glassblåsing. Det synes jeg er artig, forteller Ulla.

Hun har som mål at de kan være mer kreative i det nye verkstedet.

– Men vi skal også ta imot bestillinger fra folk som ønsker å kjøpe inngravert glass, forteller Ulla.

Marita Bett Aakre Tek pause frå Bakketunet Marita Bett Aakre vil satse på eigen bildekunst. – Vi må bo oss på plass

Nå gleder hun seg til å bygge opp verkstedet. Lokalet er fremdeles ikke i stand til full drift. Det skjer først i august.

– Jeg får ny energi av å sette opp alt på nytt. Ovnen skal skrus på før lokalet er i skikkelig bruk. Vi må bo oss på plass og være smartere når vi setter opp lokalet enn da jeg flytta inn i Moloveien, sier Ulla.

Flyttehjelp: Både onkel Lidvar Ulla (til venstre) og far Asle Ulla (til høyre) har stilt opp som flyttehjelp for Ingrid. Foto: Anette Sivertstøl Foto: Anette Sivertstøl