– Dette er landets beste bobilplass, og med seksti døgn i bilen i året vet vi hva vi snakker om, sier Ingvald Rønninghaug fra Tingvoll.

Nybakt brød

Nå er det slett ikke hver dag trafikkbetjentene fra Ålesund parkering bærer rundt esker med nybakt brød til gjestene sine på bobilcampen bak fjellet. Men Rønninghaug forsikrer at bobilturistene i Ålesund virkelig setter pris på måten det blir lagt til rette for dem.

– Helt topp!

Steinar Bolstad fra Lalm i Vågå har ingen ting å klage på som bobilturist i Ålesund.

– Her føler vi oss velkomne, slår han fast.

Bolstad er heller ingen bobilnovise med rundt 60.000 kilometer på vegen i året.

Byverter

Et helt nytt innslag i bybildet denne sommeren, er de to byvertene Janne Birkely Elgaas og Håkon Jerstad.

– Vi får spørsmål om det aller meste og prøver å hjelpe folk så godt vi kan, forteller Håkon.

– Hva lurer turistene på?

– Om det går rulletrapp til Fjellstua for eksempel, men det handler mest om å være til stede for folk som kommer hit.

Byvertene er også et tiltak i regi av Ålesund Parkering, og sjefen sjøl, Roar Salen, sier at det foreløpig er en prøveordning.

– Byverter og ferskt, gratis brød til frokost. Litt av en sjarmoffensiv fra parkeringsetaten dette, Salen?

– Ja, vi synes det er kjekt å gi noe tilbake til byen.

Den samme Salen og folkene hans ble for øvrig overrislet med tverrpolitisk ros da formannskapet avviklet generalforsamling i parkeringselskapet rett før ferien. Politikerne liker den positive og utadvendte stilen til selskapet.

Populær plass

Bobilparkeringa i Sorenskriver Bulls gate har vært stappfull den siste uka. Nærhet til sjø og sentrum er en klar vinner blant bobilfolket. I teorien er det plass til femti biler. I praksis kan det nok bli noen flere. Både byvertene og trafikkbetjentene sørger for at det meste går smertefritt.

– Vi har vært her før, og kommer sikkert tilbake, slår Steinar fast før han setter kursen hjemover til Vågå.

Fram til 11. august blir byvertene Janita Birkely Elgaas og Håkon Jerstad å se i bybildet i Ålesund. Foto: Ålesund kommune Foto: Ålesund kommune
Byvert Håkon Jerstad trives i jobben som byvert. Roar Salen sier at det foreløpig er en prøveordning. Foto: Marius Simensen
Ei stund i sola og ferskt brød til frokost før kursen settes hjemover til Vågå. Steinar Bolstad setter pris på tilbudet fra Andrew Taylor. Foto: Marius Simensen