– Det er ergerlig, man må ikke utsette noe, men hive seg rundt når det først er fint. Vi hadde grillfest på fredag, og lørdag var det tåke, sier Gunn Ulla fra Ålesund.

Rømmer til Syden

Katrin Austdal jobber mye utendørs som gartner. Været påvirker arbeidsdagen hennes.

– Det er litt kjedelig og kjipt at tåka ligger så langt nede når det først er sommer. Det er litt tyngre å jobbe da. Man ser det på folk rundt seg også, de virker så mutt. Alt blir lettere når det er blå himmel og sola skinner, man blir gladere til sinns.

Katrin syns ikke det har vært nok fint vær i sommer, så hun må ty til andre tiltak.

– Vi rømmer av gårde til Kroatia rett fra Vigra. For å få litt sommer så må man det, vi har vært uheldig med den sommeren her, så jeg håper på bedre dager i august, smiler Austdal.

Fornøyde turister

– Vi skal være i Ålesund i to dager. Vi har gått opp på Fjellstua og vært på Atlanterhavsparken. Vi så i alle fall deler av sentrum fra Fjellstua. Det var kjempevakkert! Det er bra at det er svalt, og at det ikke er for varmt, sier Inger Eliasson fra Umeå i Nord-Sverige, som er i Ålesund for første gang.

Turister Svenske Inger Eliasson og hunden Nicki syns at byen er kjempevakker uansett vær. Foto: Maria Otterlei

Et svensk par på biltur er også optimistiske. De har bagasjerommet fylt med paraplyer og regnfrakker.

– Det regner ikke i alle fall! Sier Bengt Strömberg.

Da paret skulle kjøre Atlanterhavsvegen var det mye tåke, men så lettet den, så de kjørte den en gang til,

– I den digitale verden så kan man planlegge og styre alt. Mennesket har aldri hatt så stor mulighet til å styre livet sitt. Jeg syns det er bra at man ikke kan styre været, man må ta det som det kommer, sier Lena Strömberg.

– Slik er det på Sunnmøre

Jorg Øwre Rømma flytta til Ålesund, og er ikke vant med tåke der han kommer fra,

– Det er litt trist, for været var veldig godt i noen dager. Jeg håper at tåka forsvinner igjen, jeg savner litt sol og varme. Jeg har ikke bodd her så lenge, og er ikke vant med slik skodde fra Trøndelag, så det er uvant. Men det er vel sånn det er på Sunnmøre, sier Trønderen

På en benk i Ålesund sentrum sitter Alf løkken som er veldig fornøyd med været. Løkken flytta fra Lillehammer til Ålesund i 1963. Han synes det er deilig med tåke innimellom.

– Jeg kunne aldri tenke meg å bo i Syden med bare sol, sol og sol. Som tidligere bud i Sunnmørsposten så måtte jeg gå ut i alt slags vær, da ble jeg herda, sier Alf, og ser opp på tåkelaget.