Rederiet Rødne Trafikk AS fra Sjernarøy i Boknafjorden, Rogaland, har vunnet anbudskonkurransen for midlertidig hurtigbåtsamband mens Ålesundstunnelene skal utbedres. Dette arbeidet starter høsten 2017 og forventes å vare i om lag ett år.

Ifølge Statens vegvesen skal hurtigbåten gå fra Valkvæ, Godøya til Skateflukaia, så videre til Valderøya og tilbake til Valkvæ. Hurtigbåten har plass til minst 120 passasjerer og vil gå nesten hele døgnet.

Sunnmørsposten har bedt om innsyn i tildelingsdokumentet som viser at tre rederi var med på anbudskonkurransen.

25 millioner kroner

I brevet skriver Statens vegvesen at Rødne Trafikk As ga de rimeligste tilbudet og Statens vegvesen derfor akter å inngå avtale om hurtigbåtsdrift til en kostnad av 25.391.655 kroner.

- Statens vegvesen har valgt tilbudet med lavest pris, som er tildelingskriteriet i denne konkurransen.

Et tilbud fra Boreal ble rangert som nummer to.

- Det er veldig kjekt for oss å vinne dette tilbudet. Nå er ikke kontrakten signert, men vi gleder oss til å arbeide i nye områder, sier daglig leder Lars A. Rødne til smp.no.

Rødne Trafikk AS driver blant annet fjordcruise i Bergens- og Stavangerområdet, firmaturer og charter. Rederiet har 18 båter i flåten.

Lokal erfaring

Ifølge Rødne har rederiet tilbudt hurtigbåten "Rygercruise" som har sertifikat for 120 passasjerer og en toppfart på 34 knop.

- Vi har erfaring fra Langevåg- Ålesund-sambandet og vi har ansatte i fra området der oppe som gjerne vil jobbe nærmere hjemmet. I tillegg kan det være snakk om noen lokale ansettelser. Men først må kontrakten signeres, sier Rødne.

Rutetider for hurtigbåtsambandet finner du her

Etter planen skal Rødne trafikk starte hurtigbåtsambandet 1. november og drifte det i 15 måneder.

Statens vegvesen har også utlyst konkurranse for utbedring av Ellingsøytunnelen, Valderøytunnelen og Godøytunnelen.

- Kontrakten vil bli inngått i august og vil bli tildelt den entreprenøren som har det beste forholdet mellom pris og kvalitet, opplyser Statens vegvesen på sine nettsider.