Båten vart funnet igjen ved gamle røykeriet på Salen i Langevågen. Nå ligg den fortøyd igjen ved Sunnmøre Museum i Ålesund.
(Foto: Siw Solvang / Sunnmøre Museum)

Båten vart funnet igjen ved gamle røykeriet på Salen i Langevågen. Nå ligg den fortøyd igjen ved Sunnmøre Museum i Ålesund. Foto: Siw Solvang / Sunnmøre Museum

Fant igjen museumsbåt i Langevåg

Sunnmøre Museum vurderer anmeldelse etter at en færing ble stjålet. Båten er nå funnet igjen i Langevåg etter tips fra forbipasserende .

Færingen, en bjørkedalsfæring på 12-13 fot, er funnet i Langevåg etter å ha vært savna fra Sunnmøre Museum siden søndag.

- Båten er ikke i bra stand. Den er oppflisa på eine sida etter at båten har ligget fortøyd inntil et berg, forteller båtansvarlig Per Weddegjerde ved museet.

Anmeldelse vurderes, opplyser politiet i Møre og Romsdal på twitter.

- Vi er i alle fall interessert i tips. Kanskje det var noen som ikke fikk drosje til Langevåg, sier Weddegjerde.

Båten lå fortøyd ved flytebrygga ved museet i Nørvasundet i Ålesund da den forsvant i helga.

- Dette er en bjørkedalsfæring som vi har til utleie. Det er kjekt at folk vil ro, men de må levere den tilbake, sier Weddegjerde.

Også for et par år siden mista museet en færing. Også den ble funnet igjen, med kjølen i været, nesten på samme sted, forteller han.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Hans Majestet Kong Harald til Sunnmøre i dag:

Kongen åpner bølgekraftverk

I ettermiddag lander Hans Majestet Kong Harald på Vigra og seiler til Herøy for åpning av verdens første operative bølgekraftverk.

Norges bank:

Renten forblir uendret

Norges Bank holder som ventet styringsrenten uendret på rekordlave 0,5 prosent, kunngjorde sentralbanksjef Øystein Olsen torsdag.

FOLKETS LAG

Nå kan du stemme din favoritt inn på Folkets lag

10. oktober er det klart for veldedighetskampen mellom Folkets lag og AaFK. Nå kan du stemme inn din favoritt.

Stian har scoret 330 mål. Får han sjansen mot AaFK?

Til daglig herjer Stian Harnes (30) i 6. divisjon. Tirsdag 10. oktober kan han få sjansen mot Eliteserie-stjernene til AaFK.