Innvandrings- og integreringsministeren, som er i Ålesund tirsdag, er tydelig oppgitt over fokuset som ordkrigen mellom henne og KrF-partileder Knut Arild Hareide har fått.

Særlig har Listhaugs kommentar om at Hareide «sleiker imamer oppetter ryggen» fått kritikk. Selv om Listhaug seinere har sagt at debatten ble for het, ble den også tema i mandagens partilederdebatt.

Plan om ikke-sosialistisk fortsettelse

Knut Arild Hareide har under denne valgkampen latt være å stille opp på fellesarrangementer med sine borgerlige samarbeidspartnere, og til NTB tirsdag er han klar i talen:

– Vi går til valg på en ny regjering. En ny regjering uten Sylvi Listhaug, sa Hareide til NTB tirsdag, etter partilederdebatten mandag kveld.

– Har du håp om forsoning og videre samarbeid med KrF? spør vi Listhaug.

– Jeg har som plan nå at vi skal vinne valget på ikke-sosialistisk side, og da betyr det at vi skal fortsette å samarbeide til det beste for landet og for næringslivet i Møre og Romsdal, som trenger mindre skatt, ikke mer slik Arbeiderpartiet og andre vil gi dem, sier Listhaug.

– Kan dere få til dette uten KrF sin støtte?

– Det er det valgresultatet som avgjør. Jeg skal gjøre det jeg kan, sier Listhaug.

Magefølelse

– Hva tror du blir det avgjørende temaet i årets valgkamp?

– Det er litt for tidlig å si hva som kan bli avgjørende i denne valgkampen, det er nesten fire uker igjen. Jeg bruker å ha en god magefølelse når jeg først får den, men foreløpig er det litt tidlig.

Sunnmørsposten kommer tilbake med flere saker om Listhaugs besøk i Ålesund.