Ferjesambandet blir stengt mens Statens vegvesen skal bytte kjørebrua på Vestnes ferjekai. Sambandet har ikke reservekai, og det er ikke mulig å skifte kjørebrua mens det går trafikk, skriver vegvesenet.

Festivalen Skyhøyt arrangeres i Molde denne helga.

Vegvesenet setter derfor opp gratis hurtigbåt mellom Molde og Vestnes etter at festivalen er ferdig.

– Omfattende arbeid

Molde-Vestnes er ett av Norges mest trafikkerte ferjesamband, ifølge vegvesenet.

– Siden i fjor høst er det gjort et omfattende arbeid for å gjøre ferjekaia på Vestnes mer robust mot været og påkjenningene fra stor trafikk. Den blir også bedre tilpasset tungtrafikken, står det på vegvesenet.no.

Så langt har vegvesenet utbedret og sikret sjøfyllinga ved kaia, som går 30 meter ut fra land og ned på 25 meters dyp.Heisetårn og heisesystem er skifta ut, og båsen der ferja ligger til kai er gjort breiere.

I løpet av de 12 timene sambandet er stengt skal det gjøres omfattende arbeid, ifølge vegvesenet. Dagens kjørebru skal fjernes, stålkonstruksjoner og ny avlastningsplate skal monteres og det skal graves, før ny kjørebru kan heises på plass og monteres.

– Mange hensyn

- Vi har jobbet mye med å planlegge arbeidet slik at det kan gjennomføres på kortest mulig tid, sier prosjektleder Arild Vikan i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Han sier det var mange forhold å ta hensyn til når tidspunkt skulle bestemmes.

- Tidligere på sommeren er trafikken mye høyere. Utover høsten risikerer vi å bli stoppet av vær og vind. Det ønsker vi ikke, for vi trenger ei robust kai på Vestnes nå, sier han.

Blir stengt i ett kjørefelt

Fram til torsdag 31. august vil det bare være ett kjørefelt på den nye kjørebrua på Vestnes. Det blir derfor dårligere plass til å kjøre av og på ferja.

Da skal avlastningsplata støpes mens trafikken går for fullt.

Samtidig som det foregår anleggsarbeid på kaja, blir det også arbeid på vegen: Vegskuldra de siste 400 meterne ned mot kaia skal bli utvida, slik at det blir bedre plass for syklister og gående. Gatelys blir også skifta ut.