Sunnmørsposten har tidligere skrevet at to 18 år gamle menn er sikta for innbrudd på Stadlandet. De to ble pågrepet og sikta for et innbrudd på Stadt Servicesenter natt til 4. juli. Politiet fant også tyvegods fra en bolig som ble totalskadd av brann i Selje 5. juli hjemme hos de to.

I tillegg til de to, som har status som sikta i saka, omfatter etterforskningen nå flere unge gutter i alderen 14 til 20 år, som har status som mistenkte.

Det var Fjordenes Tidende som først meldte om dette.

Sammenheng mellom sakene

Saka dreier seg om flere ulike hendelser: Regionlensmann Tormod Hvattum forteller at den første hendelsen dreier seg om et innbrudd på Stad skule i påska.

– Denne hadde status som uoppklart. Så var det i sommer brann i et bolighus og innbrudd på Stadtlandet, og i etterforskningen av disse kom vi fram til to personer. Videre etterforskning fastslår at vi mener at disse sakene har en sammenheng, sier Hvattum til Smp.no.

– Vi er ikke ferdige med etterforskningen, og vil være forsiktige med å si hvor mange som er involverte. Det er to personer som vi mener hadde en sentral rolle, og så er det i tillegg en del som har mer eller mindre perifere roller.

– Fornøyde med å avdekke slike forhold

Med tanke på den lave alderen til guttene, sier Hvattum av de er veldig fornøyde med å ha avdekket slike forhold på et tidlig stadium.

– Vi er fornøyde med å kunne avdekke dette tidlig, slik at vi kan hindre flere forhold og kanskje stoppe dem fra en videre kriminell karriere. Vi håper dette vil ha en prevantiv virkning for dem i framtida, sier Hvattum.

Lensmannen sier det er uvanlig med så unge gjerningsmenn.

Etterforskninigen pågår enda, og det kommer stadig nye opplysninger som politiet må følge opp. Hvattum vil derfor ikke utelukke at gjengen kan stå bak flere forhold.