Molde-ordfører Togeir Dahl uttalte under en radiosending tidligere i dag at det er på tide å skjære gjennom den pågående utredningen om barneavdeling på det nye sykehuset.

- Ekspertgruppen har holdt på i flere måneder med utredning. Nå kan vi ikke vente lenger. Det skapes en usikkerhet i Møre og Romsdal, samt på Sunnmøre. Nå er det på tide å skjære gjennom og tydeliggjøre at dette tilbudet får Møre og Romsdal, sier Dahl til smp.no.

Reagerer

Ålesunds ordfører, Eva Vinja Aurdal, reagerer på måten Dahl uttaler seg på.

- Jeg reagerer på den agressive tonen i det han sier. Jeg oppfatter det som om han adresserer dette til foretaksdirektøren og sier at han må handle. Det høres for meg ut som han sier at man skal avlyse hele rapporten som ekspertgruppen i Helse Møre og Romsdal holder på med. Vil ikke Dahl vente på en utredning? sier Aurdal til smp.no.

Hun mener at det bør skaffes eksperthjelp før man tar en beslutning rundt tilbudet til barn på sykehuset. Rapporten som er under arbeid skal si noe om framtidige behov og tilbud til barn i vår helseregion.

- Det har vært nok fogderistrid om sykehusstrida her i fylket, om ikke Torgeir Dahl skal starte en ny. Nå må vi gi fagmiljøene arbeidsro slik at videre beslutninger er basert på faglige vurderinger og ikke politiske utspill, sier ordfører Eva Vinje Aurdal.

- Kan ikke bare stille krav

Aurdal mener at hvis man bare kommer med krav til innhold på det nye sykehuset kan man riskere at det ikke blir noe av hele sykehuset. Og det er ingen ønskelig situasjon.

- Ett poeng til i denne saken er at vi nå har vi fått beskjed om at vi vil få et positivt svar på lånesøknaden på 3,2 milliarder. Dette under forutsetning at Helse MOR kan betjene lånet. Som vi vet har det har vært et økende underskudd i Helse MOR, og et lån må betales tilbake. Det er enkel økonomi, Dahl er jo også økonom og burde forstå dette.

Vil ha tilbud til barn

Aurdal sier at hun har en forståelse for at det skal være et tilbud for barn i Molde, og at dette også er noe hun ønsker.

Hun mener derimot at Dahl går for langt i å beskrive hva dette tilbudet skal innebære.

- Her må man se på helheten og vurdere konsekvenser når alt ligger på bordet.

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H). Foto: Staale Wattø