Han presiserer at betingelsen er at alle søkere blir likebehandla. Men ellers er det mulig å ta inn nye søkere helt fram til tilsettingen som uansett skal skje 5. oktober.

Ved fristens utløp hadde det meldt seg fire søkere.

To av dem er rådmenn. Tor Helge Stavdal, rådmann i Norddal, og Bente Glomset Vikhagen, rådmann i Skodje.

Kontakt med flere

– Fire personer er ikke en veldig imponerende søkerliste til en slik stilling, Tennfjord?

– Jeg utelukker ikke at det kan være flere enn fire søkere som kan være aktuelle til slutt. De som styrer denne prosessen, Amrop Delphi, har vært i kontakt med flere.

– Astrid Eidsvik har ikke søkt, har dere nå bedt henne om å søke?

– Som leder i tilsettingsutvalget har jeg ikke oppfordret til noe. Vi har hatt dialog med alle rådmennene. Vi ønsker å ha alle rådmennene med i prosessen.

– Eidsvik utelukker ikke at hun kommer til å søke?

– Det er fint, vi ønsker å ha en god kandidatliste.

Fast stilling

– Enkelte steder søker de ikke etter en rådmann i fast stilling, men en prosjektrådmann. Nye Ålesund søker etter rådmann i fast ansettelse livet ut?

– Vi tenkte også først prosjektleder men endte med rådmann. Fordi vi ønsker en person som kan stå i stillingen i etterkant av sammenslåingen. Vi ønsker kontinuitet.

Det er snakk om en vanlig, fast rådmannstilling som skal først skal lede sammenslåingene av nye Ålesund kommune.

– Er det ikke viktig med friskt blod inn i en så innovativt orientert stilling?

– Vi forholder oss veldig klart til at dette skal være en prosess som gjennomføres eksternt og der det er åpen konkurranse. Det er klart poengtert i kommunestyrene at en ønsker åpenhet.

Forventer masterutdanning

– Hva med krav til formalkompetanse?

– Det forventes utdanning på masternivå. Videre er det avgjørende med tung lederfaring, god kompetanse og god kunnskap om offentlig sektor.

Det er veldig mange veger til rådmannsstillinger. Det vanlige er at de med høyere utdanning rekrutteres til mellomledere som så kvalifiserer seg til ledere.  Her er kvaliteter, erfaring og tyngde avgjørende.

– Er det naturlig at dere rekrutterer en av kommunenes egne rådmenn, blant annet har din egen rådmann i Skodje kommune søkt stillingen?

– Vi har mange dyktige rådmenn.

– Hva er vegen videre?

– Nå skal vi gjennomføre prosessen etter planen med intervjurunde fram til tilsetting, sier Dag Olav Tennfjord.

Randi Flugstad i rekrutteringsselskapet Amrop Delphi vil ikke kommentere rekrutteringsprosessen ut over at de er med i rekrutteringsprosessen fram mot tilsettingen.

Ordførerne i de fem kommunene som skal slås sammen: fra v. Knut Harstad (Ørskog), Dag Olav Tennfjord (Skodje), Eva Vinje Aurdal (Ålesund), Vebjørn Krogsæter (Haram) og Oddvar Myklebust (Sandøy). Foto: Staale Wattø