– Vi gjorde så godt vi kunne for å hjelpe, forteller et vitne til Sunnmørsposten. Han og en kollega arbeidet inne på land ved Stavset i Ellingsøyfjorden, like ved stedet der en båt kantret og tre personer havnet i sjøen ved 12-tiden fredag.

Plutselig ble de to mennene involvert i en svært dramatisk hendelse, der de gjorde det de kunne for å berge liv.

– Vi hørte skrik om hjelp fra sjøen. Vi fikk kastet oss i en båt jeg har liggende her og vi kjørte omlag 200 meter utover i fjorden, der skrikene kom fra.

– Først trodde jeg det var en kano som hadde veltet, men da vi kom nærmere så jeg at det var en båt som hadde kantret. Og vi så to personer i vannet som holdt seg fast i båten, forteller mannen.

Ifølge vitnet lå den kantrede båten om lag 150 meter fra land. Så viste det seg at en tredje person også var havnet i sjøen et stykke unna.

– Vi fikk kvinna opp av vannet. Hun var da livløs, og vi startet umiddelbart med hjerte- og lungeredning, forteller mannen. De holdt på med livredningsforsøk helt til AMK-personell kom til stedet.

– Det tok ikke mange minuttene før de kom, forteller mannen. Han ønsker ikke å stå fram med navn og bilde i avisa. Han kjente personlig den omkomne kvinna godt.

– Dette er alle lokale folk, sier mannen. Den tragiske hendelsen har naturlig nok gjort et sterkt inntrykk.

Kvinna ble fraktet til sjukehus med luftambulanse, men klokka 13.36 fredag kunne politiet bekrefte at kvinna hadde omkommet.

Så dem en time før ulykken

Også Erik Lade og Martin Lade opplevde dramaet på nært hold. De jobber i anleggsbransjen og holdt på med gravearbeid et stykke ovenfor stedet der flere redningspersonell plutselig strømmet til. Der er flere naust og båtplasser og det er bilveg helt ned til sjøen.

– Da vi så ambulanser og et helikopter, forsto vi at noe alvorlig hadde skjedd, sier de. De gikk nedover mot stedet, og gjenkjente de tre involverte i ulykken, mens disse ble tatt hånd om av redningspersonell.

– Vi hadde sett dem bare en time i forvegen, før de dro ut på sjøen. Det var da smil og god stemning blant dem.

– Men så fort kan det snu. Det er veldig trist, sier Erik og Martin Lade.