Folk satte slo seg ned på benker, trapper og fortauskanter mens de balanserte isoporbeger fulle av grillspyd, vafler og klippfiskburgere. Starten på matfestival nummer 33 i rekka kunne ikke bli stort bedre.

Matkultur

Det var landbruksdirektør Frank Madsøy som hadde fått æren av å foreta den offisielle åpninga, og han mente at festivalen i Ålesund var et helt utmerket sted å bli kjent med matkulturen i Møre og Romsdal.

Jallafritt

Rundt seksti utstillere og produsenter er med på årets festival. Masse kortreist og lokal mat selvsagt, men også en smak av sydligere breddegrader i bodene med skarp mancego og lubne oliven fulle av godsaker. Og så vidt vi kunne registrere, var det ikke så mye som en centimeter lakrislisse eller en eneste heliumballong å se.

Kokketeater

I teltet på Sankten var portugisiske toppkokker i sving med kokketeater - noe som det blir mulig å se både fredag og lørdag. Lørdag formiddag dekkes verdens største klippfiskbord inne i Korsatunnelen, og ølentusiastene får rikelig anledning til å dyrke sin interesse. Kort sagt. Noe for en hver smak også på årets festival.

Fristende oliven fra Hellas finnes også på matfestivalen. Foto: Morten Hjertø
Røykalaks fra lokale produsenter er selvsagt på plass. Foto: Morten Hjertø
Mye kjekt for de aller yngste på Barnas Matfestival Foto: Morten Hjertø