Folk satte slo seg ned på benker, trapper og fortauskanter mens de balanserte isoporbeger fulle av grillspyd, vafler og klippfiskburgere. Starten på matfestival nummer 33 i rekka kunne ikke bli stort bedre.
Matkultur
Det var landbruksdirektør Frank Madsøy som hadde fått æren av å foreta den offisielle åpninga, og han mente at festivalen i Ålesund var et helt utmerket sted å bli kjent med matkulturen i Møre og Romsdal.
Jallafritt
Rundt seksti utstillere og produsenter er med på årets festival. Masse kortreist og lokal mat selvsagt, men også en smak av sydligere breddegrader i bodene med skarp mancego og lubne oliven fulle av godsaker. Og så vidt vi kunne registrere, var det ikke så mye som en centimeter lakrislisse eller en eneste heliumballong å se.
Kokketeater
I teltet på Sankten var portugisiske toppkokker i sving med kokketeater - noe som det blir mulig å se både fredag og lørdag. Lørdag formiddag dekkes verdens største klippfiskbord inne i Korsatunnelen, og ølentusiastene får rikelig anledning til å dyrke sin interesse. Kort sagt. Noe for en hver smak også på årets festival.