Dette er riktignok 2 prosent flere enn forrige tomånedersperiode, men hele 39 prosent færre enn samme periode i fjor. Hittil i år er salget klart ned også i Trondheim, viser tall fra databasen ECON Nye boliger.

Salget siden juni utgjør 14 prosent av boligene som har vært til salgs i perioden. Dette er det samme som i forrige tomånedersperiode, men 6 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor. Salgstakten er høyest i Trondheim med 18 prosent. Lavest ligger Kristiansundregionen med kun 5 prosent.

Det er nå 2.127 usolgte boliger i statistikken, mot 2.079 ved forrige registrering i midten av juni. Økningen i beholdningen av nye boliger framkommer ved at 403 boliger har blitt lagt ut for salg, mens kun 355 har blitt solgt i løpet av perioden.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle boligene i Midt-Norge er nå 45.500 kroner. Det er 6,6 prosent høyere enn samme periode i fjor. Prisen var høyest i Trondheim Indre Øst med 63.900 kroner. Kristiansundregionen lå lavest med 25.100 kroner per kvadratmeter.

I Ålesundregionen lå kvadratmeterprisen på 33.800 i august.

Eiendomsmegler 1 og Veidekke er prosjektmegleren og utbyggeren med flest salg i Midt-Norge denne perioden.