- Det er bevist at han har utøvd vold mot begge barna flere ganger enn det presten selv husker. Barnas forklaringer om dette har vært klare, og de har stått ved sine forklaringer helt siden dette ble kjent i november 2015, sa aktor Maria Vike Nørve.

- Tiltalte har over tid, gjentatte ganger utøvd vold og krenkelser mot barna, det er ikke tale om enkeltstående hendelser. Voldutøvelsen økte i omfang høsten 2016, fortsatte Nørve i sin prosedyre.

Ikke grovt

Nørve sa krenkelsene sjøl ikke er av de groveste.

- Men det yngste barnet sa at det brukte å bli redd når far slo. Frykten er sådd i barna, sa Nørve.

Hun mente de psykiske skadene kan komme senere.

- Det vet vi ikke nå, sier Nørve, som også la til grunn at det eldste barnet slet på skolen, og at det kunne være begrunnet i volden i hjemmet.

Presten skal i følge aktor ha strafferabatt for tilståelse i første avhør.

Har vært ærlig

- Min klient har vært ærlig fra første dag, både i avhør og i retten, sa prestens forsvarer, advokat Torgeir Langva i sin prosedyre.

- Barna vet utmerket godt at det ikke hadde blitt vold om barna ikke unnlot å høre på hva far og mor sa, fortsatte Langva.

- Om retten mener min klient skal domfelles ut fra tiltalen, vil en riktig reaksjon være en straff i form av samfunnsstraff, sier Langva.

- Medieomtalen har vært belastende og min klient har lagt seg flat, så rundt 90 timers samfunnsstraff vil være passelig, fortsatte Langva, som la ned påstand om at klienten blir behandlet på mildest mulig måte.

Begrenset jobb

- Hva som vil skje etter rettssaken er det opp til biskopen å bestemme, sa presten.

Dom i saken faller 31. august.