Aksla IL har søkt om å få utvide baneanlegget sitt i Ratvika for å øke kapasiteten.

Klubben begrunner ønsket med behov for å utvide arealet for å kunne avvikle trening og kamp på en tilfredsstillende måte.

– Slik banesituasjonen er i dag så blir det veldig trangt/tett på banen, og treninger må avvikles på ugunstige tidspunkt. Vi viser også til NFF sin vurdering av baneforholdene, som underbygger vår påstand om at banen bør utvides. Vi er klar over at ved å utvide banen nærmere naboer (i øst), så vil dette medføre at de får aktiviteten nærmere innpå seg. Dette har vi forståelse for, og vi prøver så godt vi kan å minimere ulempene for naboer, skriver klubben i et brev til kommunen.

Naboklager

Planene for utvidelse har blitt godkjent tidligere i Ålesund kommune, men naboer har protestert med begrunnelser som støy, lyssetting, og trafikale problem.

Rådmannen skriver i sin vurdering at Ålesund kommune har forståelse for naboene sin frykt for støyplager, men ut ifra de opplysninger som er gitt i søknad og i Aksla ILs kommentar til klagene, vil eksempelvis lyssettingen bli bedre enn dagens situasjon og reklameskiltene blir av annet materiale.

– Menneskelig støy er vanskelig å styre, men utvidelsen er ikke ment å generere flere spillere, men å bedre tilrettelegge for de enkelte gruppene og deres treningstider, skriver rådmann Astrid Eidsvik i innstillingen.

Rådmannen ba derfor Plan- og byggesaksutvalget om å ikke ta klagene til følge, noe utvalget vedtok, mot en stemme fra Frp.

Frps Atle Istad mente man burde hatt en bedre dialog med naboene, og at saka burde utsettes.

Ålesund kommune vil nå sende saka over til Fylkesmannen i Møre og Romsdal for endelig avgjørelse.