Omtrent 400 gjenstander, deriblant disse skålformede spennene ble stjålet fra De kulturhistoriske samlinger ved Universitetsmuseet i Bergen i august.
Foto: Universitetsmuseet i Bergen / NTB scanpix

Omtrent 400 gjenstander, deriblant disse skålformede spennene ble stjålet fra De kulturhistoriske samlinger ved Universitetsmuseet i Bergen i august. Foto: Universitetsmuseet i Bergen / NTB scanpix

Politiet har funnet DNA-profiler etter museumstyveri i Bergen

Det er funnet to DNA-profiler inne på Universitetsmuseet i Bergen som kan tilhøre tyvene som stakk av med 400 vikingskatter.

Politiet skal nå undersøke om materialet kan knyttes til gjerningspersonene under tyveriet 12. august, ifølge Bergens Tidende.

Blant gjenstandene som ble stjålet var flere fra Sunnmøre og Sogn og Fjordane, også et angelsaksisk bronsebeslag som ble funnet i ei kvinnegrav på Bjørke i Ørsta i 1932 (krever abonnement).


Vikinggjenstander stjålet fra museum i Danmark

Flere verdifulle vikingskatter er stjålet fra et museum i Vordingborg i Danmark – kun to uker etter et lignende museumsbrekk i Bergen. To personer er pågrepet.

– Selv om vi nå har to klare DNA-profiler, er det ikke sikkert at de stammer fra tyvene. Det kan ikke utelukkes de tilhører ansatte på stedet, for eksempel. Profilene er sendt videre til Kripos, som skal sjekke dem opp mot DNA-registeret, sier etterforskningsleder i saken, Anita Dahl.

Hun håper at de får svar fra Kripos i løpet av et par uker. DNA kan for eksempel finnes gjennom spor av hår, blod eller spytt, men politiet vil foreløpig ikke si hva profilene de har funnet stammer fra.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Inviterer til åpent møte i bystyresalen mandag kveld

Alt du vil vite om bad og heis

Vil du vite mer om badeland, boligblokker og heis til Fjellstua? Da er bystyresalen stedet mandag kveld.

Vogntog har køyrd utfor vegen

Ein lastebil har køyrd utfor vegen i Hornindal, melder Vest politidistrikt på twitter.

Serierunden

Se høydepunktene fra Sarpsborg-Aalesund

VIDEO: AaFK-profilen ble utvist etter dette

Slik vurderes AaFK-spillerne etter nedturen i Sarpsborg

Bare én fikk 6-er

Se reaksjonene etter kampen

Se de første intervjuene med spillere og trenere etter kveldens kamp på Sarpsborg stadion.