Mørebenken blir i kommende periode bestående av Else-May Botten (Ap), Fredric Holen Bjørdal (Ap), Sylvi Listhaug (Frp), Jon Georg Dale (Frp), Steinar Reiten (KrF), Jenny Klinge (Sp), Helge Orten (H), Marianne Synnes (H).

Og 24 år gamle Vetle Wang Soleim (H) fra Smøla.

– Da jeg så på siste måling før helga, skjønte jeg at det var mulig at partiet som ble størst av de tre store kom til å få inn tre mandater. Da skjønte jeg at det var mulig, sier Soleim til Sunnmørsposten.

Han sier han turte å håpe, men ikke tro at det skulle bli slik at det var han som skulle få den siste plassen.

– Dette blir en ny tilværelse. Nå tar jeg først kvelden i kveld, så får vi planlegge livet fra i morgen av, sier Soleim.

Han er vurdert som et politisk talent, og jobber i dag som rådgiver i Høyres stortingsgruppe.

Soleim sier han vil forvalte tillitserklæringen fra velgerne etter beste evne.

Hva vil du kjempe for de kommende fire årene?

– Nå har jeg jobbet i stortingsgruppa i litt over ett år allerede. Jeg er kjent med gangene og systemet. Det tror jeg er viktig å ha med seg når en kommer inn som fersk. Men jeg har sagt det viktigste for meg er at vi får til Campus Kristiansund, og at vi får til gode prosjekt som Nordmøre jobber hardt for. Jeg ønsker å representere det, og jeg er interessert i alt av politikk, så jeg gleder meg til å starte.

Soleim, som er fra Nordmøre, føler at det er mye optimisme i Kristiansund.

– Vi skal bli flinkere til å framsnakke oss sjøl. Vi er en fantastisk region, både innenfor olje og gass, innenfor havbruk og oppdrett. Kristiansund og Nordmøre er sentralt plassert midt i leia av der aktiviteten i havet skal skje framover. Den sjansen må vi ta, jeg tror vi kommer til å se mer optimisme framover. Min jobb blir å sørge for at vi blir enige om hvilke saker som er viktig for oss.

Soleim har inntrykk av at Mørebenken har samarbeidet godt og tett på tvers av partiene.

Mørebenken fra venstre: Geir Inge Lien (stand in for Jenny Klinge, Sp), Steinar Reiten (Krf), Fredric Holen Bjørdal (Ap), Else-May Botten (Ap), Jon Georg Dale (Frp), Sylvi Listhaug (Frp), Vetle Wang Soleim (H), Marianne Synnes (H) og Helge Orten (H) Foto: STAALE WATTØ

– Det er en del saker som er viktig for fylket i fellesskap. Vi må huske at Møre og Romsdal ikke har en konkurranse internt. Vi har en konkurranse mot Trondheim, Oslo, London og Hong Kong. Vi må jobbe sammen for å få folk tilbake til fylket vårt, i stedet for hver for oss, sier han.

Nå skal 24-åringen feire. Gratulasjonene har ikke latt vente på seg, og det har vært stor pågang på mobilen.

– Sist jeg sjekket var det 36 nye meldinger, så det er en del tekstmeldinger som skal svares på. Vi skal bare kose oss resten av kvelden, sier Soleim.