Ap-topp vil ha «havarikommisjon»

Arbeiderpartiet har havarert, mener fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap), som vil ha grundige undersøkelser av det dårlige valgresultatet.

– Vi er avhengige av at vi kommer til bunns i hvordan det kunne skje. Vi må snu alle steiner. Jeg frykter vi skal gå for en harmonimodell og fortsette som før og tro at så lenge vi alle er venner, så går ting over. Det kan vi ikke. Vi har mistet 70.000 stemmer i løpet av fire år med blåblå regjering. Det er dypt alvorlig for Ap og sosialdemokratiet, sier han til Adresseavisen.

Han er enig med Arbeiderparti-ordfører Rita Ottervik i Trondheim som vil ha en havarikommisjon. Partiets sentralstyre har imidlertid gått inn for en evaluering som skal konkludere allerede neste uke.

Sandvik kritiserer anonyme kilder som har sagt til VG at nestleder Trond Giske har hovedansvaret, og avviser antydninger om at Giske forsøker å posisjonere seg for å ta over ledervervet. Han mener noen i partiet forsøker å starte en maktkamp, men sier det ikke er noe partiorganisasjonen ønsker seg.

– Jeg håper på uro, eller kraftige diskusjoner nå. Vi må ta et skikkelig oppgjør med oss selv. Vi må få ting på bordet. Da må vi ikke starte med konklusjonene, sier han videre.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Helgapraten med Høstscena-aktuelle Martha Standal

Totalt dedikert

Martha var bare 16 år da hun begynte på Balletthøgskolen i Oslo. Et modig sprang for ei pysete og hjemmekjær lita jente. Nå gjør hun karriere i en tøff og utrygg bransje, med knallhard ballettdisiplin i bagasjen.

Alt er klart til å hjelpe Veslemannen til å rase

– Nå er vi rimelig godt forberedt

Snart tre år etter at beboerne på Lyngheim ble evakuert første gang, er alt klart til å bruke vann for å hjelpe naturen å utløse et ras fra Veslemannen.

Direkte: Seks kamper i Premier League

Kan Manchester-lagene fortsette seiersrekken?

Er ikke helt sikker på at han satser videre neste år

Bjørn Helge Riise vurdere å legge opp etter sesongen