Nylig ble det kjent at Medi 3 flytter ut av dørene etter flere års drift i Sundgata 12, Ålesund.

– Vi manglet Ålesund på kartet vårt og har sett etter muligheter i et drøyt år. Lokalene i Sundgata er et kjempefint utgangspunkt for vår virksomhet. De er ventilert i forhold til sjukehusforskrift og veldig godt egnet. En ren gavepakke til oss og pasientene, sier Aasved.

– Vi vil freshe det opp litt og utbedre lokalene for enda bedre pasientopplevelse og logistikk, legger hun til.

– Hvordan endte dere opp i Sundgata?

– Vi fikk telefon fra gårdeier som lurte på om vi var interessert. Det var vi, og etter rask beslutning i konsernledelsen starter vi nå opp virksomhet i Ålesund fra 2. januar, sier Aasved.

Stor privat aktør

Aleris er et heleid datterselskap av svenske Investor AB og er allerede etablert i 16 byer i Norge med privatsjukehus og medisinske tjenester. Selskapet har over 1.000 ansatte i Norge.

– Hvilke tilbud kommer til Ålesund?

– Vi vil bruke de nærmeste ukene til å kartlegge behovene i Ålesund, så vil vi komme tilbake til det. Men for eksempel i Trondheim er vi store innenfor kirurgi, spesialisthelsetjeneste, allmennleger og fullverdig røntgeninstitutt, mens andre byer har et smalere spekter av tilbud. Hva det blir i Ålesund er foreløpig helt åpent.

Flere arbeidsplasser

Hun sier etableringen vil gi nye arbeidsplasser til Ålesund.

– Vi vil etter hvert ansette flere helsepersonell og inngå kontrakter i Ålesund. I startfasen bruker vi erfarne medarbeidere som kjenner våre kvalitetsrutiner, så faser vi inn nytt personell etter hvert.

– Hva tenker dere om at Medi 3 allerede er etablert i byen?

– Vi er i en konkurransesituasjon i alle byer vi opererer i. Vi mener det er sunt med konkurranse. Og det offentlige trenger oss, så det er plass til to. Om lag halvparten av våre pasienter er offentlig finansiert.

Langsiktig

Ifølge Aasved vil selskapet tilby konsultasjoner fra 2. januar. Hun vil ikke si hvor lang leiekontrakt Aleris Helse har signert med Sundgata 12.

– Men vi er alltid langsiktige. Vi vil bygge oss opp stein for stein. Vi har høye ambisjoner i Ålesund. Det viktigste nå er kartleggingsfasen og samtaler med det offentlige helseforetaket med tanke på behov. Og så er det viktig å si at for oss er pasientservice og opplevd kvalitet viktigst. Der skal pasientene merke at vi er best.

glad: Administrerende direktør Grethe Aasved i Aleris Helse gleder seg til å tilby helsetjenester til Sunnmøre. Foto: Aleris
Administrerende direktør Grethe Aasved i Aleris Helse gleder seg til å tilby helsetjenester til Sunnmøre. Foto: Aleris